Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden idõk legjobb éve volt 2018 a hazai turizmusban

Zelenka Dóra

2018.12.21. 15:28

A vendégéjszakák száma 2018-ban el fogja érni a 31 millió darabot, ezzel pedig minden idõk legjobb évének számít az idei a turizmusban - mondta Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Karácsonykor még jobban fellendül a turizmus.

Ebben az évben a legjobb karácsonyi időszakot fogja elkönyvelni a turizmus-vendéglátás szektor, Budapesten és vidéken is megteltek már a szálláshelyek”

– fejtette ki az ügynökség vezetője.

2010 óta folyamatosan nő a magyar turizmus árbevétele, emelkedik a vendégek és a vendégéjszakák száma is. Az elmúlt nyolc évben 51 százalékkal nőtt a turisták száma.

A turizmus adja a nemzetgazdasági össztermék 10 százalékát, így a szektor 10 százalékos növekedése egyszázalékos GDP-emelkedéssel jár együtt.

Nemcsak a külföldi, hanem a belföldi utazások száma is megnőtt. Guller Zoltán hozzátette, hogy a számokból az látszik, hogy egyre több turista érkezik Magyarországra, és mi, magyarok is egyre többet utazunk belföldön.

Guller Zoltán azt is kiemelte, hogy 

Budapest biztonságos úti cél, amelyet egyre többen választanak.

Az ügynökség vezetője szerint az idei rekordév kellőképpen szolgálja azt a célt, hogy Magyarország Európa egyik vezető turisztikai térsége legyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére