Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több tanuló imádja az iskolai menzát

Bokor Gábor

2017.03.10. 06:58

A legfrissebb kutatások szerint a megkérdezett nebulók 62 százaléka jónak tartja az iskolában kínált ebédet, míg a 15 százalékuk szerint a menza egyenesen kiváló.

A Magyar Nemzet által közölt, országos, reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy egyre több diák szereti a menzán kapott ételeket. Az összes magyar diáknak mindössze 14 százaléka nem kér az iskolai ebédből, ők általában azért maradnak távol a közkonyhától, mert speciális diétára szorulnak, vagy nem ízlik nekik az étel.

A szülők közül azok voltak a legelégedetlenebbek, akik az átlagosnál többet fizetnek a szolgáltatásért.

Fontos kiemelni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által bevezetett menzareform sikeres, hiszen a zsírszegényebb, kevésbé sós és cukros étrend elfogadottsága magasabb a vártnál.

A megkérdezett tanulók több mint fele többet akar tudni az egészséges étkezésről és életmódról, míg csaknem háromnegyedük akár szívesen megtanulna főzni is. Az elmúlt évtizedek során mit sem változtak a gyerekek kedvenc ételei, hiszen most is imádják a gyümölcsleveseket, a bolognai spagettit és a tejbegrízt. Sajnos a mai iskolások nem lehetnek olyan szerencsések, hogy rendszeresen kapjanak a legjobb menzakajából, a csokiöntetes piskótából.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére