Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több magyar elégedett a kormány járványkezelésével

888.hu

2021.06.07. 21:50

Minden esély megvan rá, hogy a koronavírus elleni intézkedések politikai sikertörténetet jelentenek a kormánypárt számára: a megkérdezettek 65 százaléka mondta a múlt héten, hogy elégedett a kormány járványkezelésével. Ez három százalékponttal több, mint egy héttel korábban – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív, a Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából.

 

A közvélemény-kutatás eredményéből jól látható, hogy június elejére tovább emelkedett a kormány járványkezelésével való általános elégedettség a magyar társadalomban.

A május végi 62 százalék a nyár első hetére 65 százalékra nőtt.

Hasonlóan magas értéket a Nézőpont Intézet utoljára tavaly szeptember végén mért, amikor a második hullám első jeleivel találkozott a magyar társadalom.

Egy évvel ezelőtt még magasabb volt az elégedettségi mutató, ezért nem zárható ki, hogy

  • a járvány előtti életkörülmények visszatérése,
  • a gazdaság újraindulása
  • és a vakcinabőség miatt a társadalmi elégedettség tovább emelkedik.

A Nézőpont Intézet szerint az elégedettségi mutató emelkedése és a járvány visszahúzódása nagyon kedvező folyamat a kormány számára. Minden esély megvan rá, hogy a járványkezelés a negyedik Orbán-kormány politikai sikertörténete lesz, ahogy korábban a rezsicsökkentés vagy a migráció elleni fellépés volt. A korábbi ügyekben kulcsszerepet játszott – és ez lehet most is – az egyébként nem kormánypárti szavazók egyetértése. A kormánypártiak körében egy hét alatt 89-ről 91 százalékra emelkedett az elégedettség, de a kormányellenesek táborában is növekedés tapasztalható, 26-ról 30 százalékra nőtt körükben a járványkezeléssel elégedettek aránya (66 százalékuk elégedetlen).

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2021. május 31. és június 3. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére