Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre pozitívabban látjuk gazdaságunk jövőjét a GKI szerint

888.hu

2021.10.25. 11:06

Kijött a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb kutatása, amelyből kiderül, hogy októberben kétéves csúcsra emelkedett a gazdaságikonjunktúra-index.
Októberben négy hónapos stagnálásközeli állapota után új lendületet vett a GKI konjunktúraindexének emelkedése, s kétéves csúcsot ért el. A GKI-nak az EU támogatásával készített felmérése szerint az üzleti várakozások 2019 májusában voltak utoljára ilyen kedvezőek, a fogyasztói várakozások pedig három hónapos romlás után visszaemelkedtek idei júniusi szintjükre – olvasható kutatóintézet legfrissebb felmérésében.
Az üzleti szférán belül októberben az építőipar kivételével minden ágazat kisebb-nagyobb mértékben optimistább lett. Az ipari bizalmi index októberben korrigálta a szeptemberi visszaesést, sőt két és fél éves csúcsra emelkedett. Javult a rendelésállományok megítélése – az exportrendeléseké is –, s a termelési várakozások is jobbak lettek. Egyedül a készletekről alkotott vélemény romlott.
A kutatás összefoglalója szerint az emberek már hatodik hónapja egyre kedvezőbbnek érzik jövőbeli megtakarítási képességüket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére