Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre kevesebb az álláskeresõ

Bokor Gábor

2017.07.24. 17:28

A legfrissebb adatok szerint nyilvántartott álláskeresõk száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásából kiderül, hogy a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, ami több mint 12 ezerrel kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

Az év hatodik hónapjában a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 6,1 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 4,1 százalék"

– áll a nyilvántartó honlapjára feltöltött dokumentumban.

Idén júniusban 40 700 ember kérte, hogy vegyék fel az álláskeresők közé, több mint 13 százalékuk először regisztrált a központban.

Az új belépők száma az előző évinél 11,0 százalékkal kevesebb volt. Az álláskeresők 10,7 százaléka, 29 800 volt pályakezdő.

Az adatokból kiderült, hogy júniusban kevesebb mint 148 ezren voltak jogosultak pénzbeli ellátásra. Az álláskeresők 47,1 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

A vállalatok csaknem negyvenezer új munkahelyet jelentettek be, melyek csaknem feléhez igényeltek támogatást. Az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 19 000 volt, amelynek 67 százaléka a közfoglalkoztatáshoz tartozott – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére