Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyedülálló elektromos kamiont állított szolgálatba egy győri cégcsoport

Ányos Miklós

2020.10.07. 17:00

Elektromos kamiont állított szolgálatba az Audinak szállítást végző győri logisztikai vállalkozás, az Innovativ cégcsoport. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járművet bemutató szerdai győri sajtótájékoztatóján európai és globális összevetésben is egyedülállónak nevezte a fejlesztést, hiszen sehol máshol nem fejlesztettek még, és nem állítottak az ipari hasznosítás szolgálatába 40 tonna össztömegű, teljesen elektromos kamiont.

Jelenleg a cégcsoport tíz kamionnal szállít az Audi járműgyárai között Győrben. Az első járművet már elektromos kamionra cserélték, és várhatóan 2022-re mind a tíz elektromos lesz. Egy ilyen jármű egy évben a saját össztömegével megegyező károsanyagkibocsátás-csökkentést jelent a hagyományossal összevetve, és ez a győri környezetvédelmi tervek végrehajtását is segíteni fogja. Ezzel Magyarország újabb lépést tett a klímaváltozás elleni harcban – mondta a miniszter.

Lipovics Tamás, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy közepes vállalkozásként csak akkor tudnak versenyképesek maradni, ha innovatív megoldásokat alkalmaznak. Ezért ruháztak be egy elektromos kamionba, amelyet járműgyár-kiszolgálásra használnak fel a nap 24 órájában.

A cég jelenleg 157 embert foglalkoztat Győrben, hat telephelyén. A nyilvános céginformációs adatok szerint a vállalat tavaly 1,08 milliárd forint árbevételt ért el, 620,9 millióval többet, mint 2018-ban. Nyeresége 61,9 millió forinttal, 182,5 millió forintra nőtt.

Bántó Ruben, a debreceni székhelyű – az elektromos kamion alvázát gyártó – Electromega Kft. igazgatója elmondta, hogy a hazai fejlesztésű kamion tisztán elektromos meghajtású, egy töltéssel képes Debrecenből a fővárosba eljutni. Speciális felhasználásra tervezték, így raktárlogisztikai kiszolgálásra ideális, és a kamiont rakodás közben is lehet tölteni.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére