Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy virológus professzor szerint a gyógyultak antitestjeivel megakadályozható a betegség

Ányos Miklós

2020.04.23. 14:40

Gyógyultak antitestjeinek felhasználásával megakadályozható a betegség, illetve csökkenthető a lefolyás erőssége – mondta a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője csütörtökön.

A miniszterelnök által felállított szervezet vezetője, Jakab Ferenc szerint az egyik kutatócsoportjuk a terápiás célú kipróbálás fázisába ért, és már vérvételre keresnek donorokat.

Nagyon fontos, hogy a donációra alkalmas készítmény megfelelő mennyiségű antitestet tartalmazzon

– hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a kutatásokból úgy tűnik, az antitestek termelődésének mértéke nagyban függ a betegek tüneteinek súlyosságától.

Az újrafertőződésre két magyarázatot lát, egyes esetekben hibás eredményeket hoztak a tesztek, illetve a betegség súlyosságától függően néhány esetben nem alakultak ki az antitestek. Az eddigi tapasztalatok alapján 1-3 évig védettek lesznek a fertőzöttek.

Ezt megerősítette Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója és egyetemi tanár is. Elmondta, hogy itthon az antitestekkel végzett kutatás jóval a hasonló amerikai kísérletek előtt már megkezdődött a Szent László Kórházban. Az új program lényege, hogy a koronavíruson átesett betegek vérplazmájából kivont anyaggal gyógyítanák a fertőzötteket. Részleteket az alábbi videóban árult el a professzor:


(mti, hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére