Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy rakat pénzt ad elektromos bringa vásárlásához a kormány

MTI, 888.hu

2021.01.09. 14:45

A pénteken lezárult fordulóban 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben.
Töretlenül népszerű az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázatunk: a tegnap lezárult fordulóban 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben

– jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta:

a kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés,

ezért is alkották meg és hajtják végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része az elektromobilitás támogatása.

A kormány elkötelezett az elektromobilitás minél szélesebb körű népszerűsítése és az ilyen típusú járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen mindez nagyban segít elérni a klímavédelmi céljainkat.

A közlekedésre azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert ez az ágazat felelős az üvegházhatású gázkibocsátás mintegy 20 százalékáért – fejtette ki Schanda Tamás. A miniszterhelyettes emlékeztetett: magánszemélyek, vállalkozások – köztük külön a taxisok – és civil szervezetek, intézmények e-autó, illetve e-robogó beszerzését is segítették korábban, a közösségi közlekedés környezetkímélővé alakítását pedig a Zöld Busz Program támogatja.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, összesen 1 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat első köre 2020. november 23-27. között zajlott és akkor a lebonyolítást végző IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

1019 kerékpár vásárlására ítélt meg támogatást több mint 110 millió forint értékben.

A tervek szerint 2021. február 1-je és 5-e között lehet legközelebb benyújtani kérvényeket.

A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére