Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy év múlva bírság szabható ki a magyar vásárlók hátrányos megkülönböztetéséért

888.hu, MTI

2021.05.28. 08:55

A kettős minőség szankcionálását teszi lehetővé a törvényi előírás.

 

Jövő nyártól tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt akár félmilliárd forint bírságot is kaphat a magyar vásárlóknak rosszabb árucikket kínáló multi – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az ITM idei laborvizsgálatán ellenőrzött

120 termékpár mintegy harmadánál a külföldi változatban több volt a hatóanyag, vagy a csomagoláson bővebb a tájékoztatás”

– hangsúlyozták.
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lehet szankcionálni jövő május végétől a kettős minőséget, azaz ha egy árut egy uniós tagállamban úgy forgalmaznak, hogy márkanevében, küllemében megegyezik egy máshol forgalmazott termékkel, összetétele vagy más jellemzői azonban jelentősen eltérnek attól.

Magyarország 2017-ben az elsők között kezdeményezett közös fellépést ezzel a káros gyakorlattal szemben.
Véget vet tehát a magyar fogyasztók hátrányos megkülönböztetésének, hogy jövő nyártól szankcionálhatóvá válik a kettős minőség. A kiszabható bírság a gyártó árbevételének akár az öt százalékát is elérheti, multinacionális cégek esetében legfeljebb 500 millió forintos tétel lehet. A jogszerű és objektív tényezőkkel indokolható különbségekről a vásárlót tájékoztatni kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére