Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy angol filozófus szerint a Fidesz fogja nyerni a 2018-as választásokat

Horváth József György

2017.06.08. 22:50

Roger Scruton angol konzervatív filozófus a Figyelõnek nyilatkozva kijelentette, hogy alapvetõen hibás az EU migrációs politikája és elismerõen nyilatkozott az Orbán által képviselt "sajátos magyar útról".

Roger Scruton a Figyelőben kifejtette, teljesen másféle anti-establishment politikát lát Magyarországon, az Egyesült Államokban és Törökországban.

A filozófus szerint az unió arra használja a bevándorlási válságot, hogy hamis erényeit csillogtassa, mivel sosem a politikai elit az, aki a migráció árát közvetlenül megfizeti, hanem a helyi közösségek, amelyeket szétfeszít a bevándorlás.

Scruton szerint meglehetősen visszatetsző az a fajta altruizmus, amikor másokat áldoz fel az elit, hogy saját jóságát bizonygathassa.

Konzervatívként, Scruton olyan politikai berendezkedésnek a híve, melyekben a politikusok és a nép között stabil intézmények közvetítenek, melyek megakadályozzák a nép kegyeinek keresése során a realitásokat már figyelembe sem vevő görög és spanyol típusú populizmusok kialakulását. Hozzátette, "nem egyszerű feladat kiszámítható rendben és a nép érdekében egyszerre kormányozni, de Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen a Fidesz lassan nyolc éve kormányon van."
A konzervatív filozófus valószínűsítette, hogy a Fidesz a következő választásokat is meg fogja nyerni.

A filozófus Donald Trump politikájával kapcsolatban meglehetősen sajátos megközelítést használt: szerinte az új elnök kapcsán az a legfontosabb, hogy elsősorban üzletember, s nem pedig politikus. Egy üzletember pedig üzleteket köt, nem pedig politikai alkukat, és ezek teljesen különböző műfajok.

Trump a társadalmi rend védelmében lép fel és ezt a maga nyers, üzletemberi stílusában jól képviseli. Sikere pedig azon alapul, hogy hajlandó konfrontációt is vállalni az embereket aggasztó kérdésekben, szemben az establishmenttel, amelyik a status quo őrzőjeként alkukat köt."

Scruton a Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy az EU-nak sokkal többet kellett volna tennie, a brit kilépés megakadályozása érdekében. Õ maga, jó hazafi lévén reméli, a kilépés hazája számára kedvezően fog végződni, de az uniót nézve messze nem ilyen optimista.

Az olaszok és a görögök véleményem szerint biztosan kilépnek az unióból"

– vázolta a jövőt az angol filozófus, aki úgy véli, hogy a mageurópától gazdaságilag és földrajzilag is távol eső tagországok sokkal jobban járnának, ha most kilépnének, ahelyett, hogy az EU átalakítására várnak.

(Figyelő, PestiSrácok)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére