Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eddig pontosan követjük az osztrák stratégiát

Békési Marcell

2020.11.11. 20:30

Kurz szinte betűre ugyanezeket az intézkedéseket hozta meg, szintén az után, hogy az új fertőzöttek száma először elérte az ötezret.

Orbán Viktor tegnapi interjújában többször is elismételte, hogy Magyarország lénygében két hetes csúszásban van a koronavírus-járványt illetően Ausztriához képest, amit ki lehet használni, hiszen ez mint egy időgép mutatja nekünk is, hogy mire számíthatunk a közeljövőben a járványt illetően.

Ha a számokat megnézzük, valóban ez a kép rajzolódik ki, de ha az osztrák kormány intézkedéseit elolvassuk, akkor látható, hogy szinte pontosan ugyanazt lépte meg a magyar kormány, mint az osztrák két hete, október 31-én:

  • Kijárási tilalom este nyolc és reggel hat között.
  • Középiskolák bezárása, de az általános iskolák és óvodák nyitva tartása.
  • Tömegközlekedés sűrítése.
  • Boltok és szolgáltatások tovább működhetnek, de biztosítani kell mindenkinek 10 négyzetméter teret.
  • Közterületen kötelező maszkviselés a forgalmasabb helyeken.
  • Sportolni, kutyát sétáltatni továbbra is szabad.

BREAKING | Kurz decemberig lezárja Ausztriát

Ausztriában keddtől a profi sportok kivételével betiltanak minden rendezvényt, bezárnak a színházak, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton. A hotelek sem fogadhatnak vendégeket. A veszteségek 80 százalékát az állam megtéríti.

Tehát lényegében az egyetlen különbség az, hogy Ausztriában reggel hatig tart a kijárási tilalom, nem ötig, mint nálunk.

Az pedig, amivel az ellenzék épp támadja a kormányt, hogy „de két hetes csúszásban vagyunk”, nem igaz, hiszen

Ausztria pontosan ugyanúgy az után lépte meg a szigorítást, miután a napi új fertőzöttek mozgóátlaga átlépte az ötezer főt.

Ami nálunk már október végére esett, nálunk pedig november közepére.

Hogy elég lesz-e mindössze ezeket a szigorításokat bevezetni, vagy további területeken kell majd leállítani az életet, az még a jövő zenéje, de ezzel az érvvel alátámasztani azt, hogy a kormányt nem szakszerűen védekezik, marhaság.

Az osztrák adatokon egyébként csak egy hét után kezdett mutatkozni a lassulás, de a hidegebb idő még komolyabbra fordíthatja az ottani járványt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére