Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ÉBRESZTŐ, MAGYAROK! Még közel félmillió aláírás szükséges a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez

Horváth Tamás

2020.04.26. 09:52

Az egymillió szignóból az online aláírásokkal együtt alig 500 ezer van meg. A határidő május 7-e. Ideje lenne cselekedni.

A Székely Nemzeti Tanács még tavaly annak érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtést, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. A kezdeményezés elindításáért a Székely Nemzeti Tanács hat évig pereskedett az Európai Bíróságon.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

Idén február végén a magyar Országgyűlés határozatban biztosította támogatásáról a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Az egymillió aláírásból jelenleg alig több mint 300 ezer van meg. Szomorú, hogy a trianoni országcsonkítás után 100 évvel egyesek annyira sem képesek, hogy online aláírjanak egy kezdeményezést. Nagyjából 5 perc az egész. Nagyapáink az életüket kockáztatták, vagy éppen áldozták fel a hazáért, nekünk ezzel szemben egy nyamvadt online űrlapot kell kitöltenünk. Május 7-ig azonban még van idő. ÉBRESZTŐ, MAGYAROK! A „Minden magyar felelős minden magyarért” jelmondat ne csak üres szólam legyen, álljunk ki együtt a határon túli, őshonos magyar kisebbségek mellett!

ÍRD ALÁ TE IS! ITT VAGY ITT.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére