Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ebben a megyében tanulhatnak elõször az iskolások az állatvédelemrõl

Forisek Ádám

2018.10.05. 10:40

Tegnap, csütörtökön volt az állatok világnapja, ennek keretén belül indult el a kezdeményezés.

Tavaly az állatok világnapján, azaz október negyedikén startolt el Komárom-Esztergom megyében a tatabányai Fidelitas állatvédelmi kampánya.

A megyeszékhely mellett a kampány több más város iskolájában is zajlik, így Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban. Az oktatás Tatabányán indult, majd gyakorlatilag egyetlen év leforgása alatt megyei kezdeményezéssé nőtte ki magát.

Jó, oké, de mit takar ez?

Nos, az előadások keretén belül általános és középiskolás diákok ismerkedhetnek meg a helyes és felelős állattartás fontosabb szabályaival. Az oktatást állatvédő szervezetek képviselői tartják, a legelső, tavalyi előadást a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület tartotta meg, díjtalanul.

Fontos kiemelni, hogy az előadások interaktívak. Azaz az előadók bevisznek egy kutyát a diákokhoz, akik így első kézből ismerhetik meg a felelős állattartás szabályait. Megtanulhatják, hogy a háziállat egy hosszú távú kötelezettség és felelősség, de emellett pragmatikus dolgokat is megtanulhatnak az iskolások, úgy mint a póráz helyes használata. Végül, de nem utolsósorban természetesen az állatkínzásra is felhívják a figyelmet az előadók. Mint ahogy a tatabányai csoport közleménye írja:

Az állatok helyzetén úgy tudunk javítani, ha javítunk az emberek állatokhoz való hozzáállásán. Az ember nem élhet vissza az állatok kiszolgáltatottságával. Az állatvédelmi oktatás az erkölcsi nevelés remek eszköze is lehet."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére