Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durván egymásnak esett Hollik István és Jámbor András a gyermekvédelmi népszavazás miatt

888.hu

2022.08.26. 17:20

Volt amiben egyetértettek, volt amiben nem.

 

Kezdetnek értékelték – Rétvári Bence és Márki Zay Péterhez hasonlóan – a 2022-es parlamenti választást aTranziton.

 

Nem örültem a választási eredményeknek”

– vallotta be kelletlenül Jámbor András, hozzátette: „Belemehetünk abba, hogy mennyire volt igazságos ez a választási kampány, de nekem az a kötelességem, hogy a következő években mindent megtegyek a Józsefvárosiakért és a Ferencvárosaikért, s eredményt tudjak felmutatni.”

 

Hollik István szerint a választási eredmény tükrözi az emberek véleményét.

 

Az emberek úgy érezték, hogy az elmúlt 12 évben Magyarország erősödött, s ez öltött testet a választási eredményben”

– mondta.

 

Az uniós pénzek nem könyöradományok, ezek nekünk járnak!”

– hangsúlyozta a fideszes politikus

Hollik szerint „az Európai Bizottság a politikai véleményét félrerakta, s nem foglal állást politikailag”.

Az EU-s pénzek kapcsán kiemelte, hogy „a támogatást arra fogjuk használni, hogy az Magyarország fejlődését szolgálja”.

A fentiekkel Jámbor egyetértett, de hozzátette: „vannak ügyek, amelyek Magyarországon eljutnak az ügyészségi szakaszba, s ezek nem azt mutatják, hogy nincsen gond az Európai Uniós pénzek elosztásával”.

 

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, és ez a válság, nem azért van, mert mi okoztuk. A háború okozta és a háborúra adott európai uniós reakciók. Az elhibázott szankciók okozták! És ha innen nézzük, akkor duplán indokolt lenne, hogy ezeket a forrásokat megkapjuk!”

– emelte ki Hollik.

 

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán Jámbor elmondta, hogy nagyon rossz minőségű a szexuális oktatás. Véleménye szerint nem a pornónak kéne megtanítania a gyerekeket a szexualitásra.

 

Nem értek egyet azzal, hogy 18 éven aluli gyerekek nemátalakító műtéten essenek át”

– jegyezte meg a baloldali politikus, majd hozzátette: „Nem látok olyan állami intézkedéseket, amelyek arra vonatkoznának, hogy a gyermekeinket hogyan tudnánk segíteni, sőt ez a népszavazás még a szexuális oktatást is korlátozta az iskolában.”

 

A véleménykülönbség köztünk abban van, hogy ti ezt a jelenséget megpróbáljátok eltagadni, hogy ez nem létezik, mi szerintünk meg igen. Letagadni, hogy van ez a jelenség, az azt gondolom, hogy több mint politikai hiba”

– közölte Hollik, kiemelte: „Nem lehet kivenni a szülők kezéből a gyermekeink nevelését.”

 

600 ezer ember volt, aki nem ránk szavazott, de ebben egyetértett velünk”

– hangsúlyozta a Fideszes politikus a népszavazás tekintetében.

 

Nem gondolom, hogy azt, hogy az Európai Unió szankciói miatt lenne magas az infláció Amerikában, könnyű azt mondani, hogy a háború miatt van minden. Van egy világgazdasági válság, ami már régóta tart, s ezt a válságot súlyosbítja a háborús helyzet, lehet vitatkozni arról, hogy a szankciók jók-e vagy rosszak”

– mondta Jámbor.

Hozzátette: „Szerintem az a megoldás, amit a Fidesz választott a rezsicsökkentés átalakítására nem jó, illetve nem egykulcsos rendszert kéne ebben bevezetni.”

 

Az infláció semmi másra nem vezethető vissza, csak arra, hogy háború van, és az elhibázott szankciók az egekbe emelték az energiaárakat”

– reagált Hollik, hozzátette: „A szankciók annyira nem érnek semmit, hogy ennek a háborúnak rövidtávon nem lesz vége. A béke oldaná meg a helyzetet.”

Hollik kitért rá, hogy a baloldal sosem értett egyet a rezsicsökkenéssel.

 

Miért vezettetek be tavaly novemberben benzinár-stoppot? Én úgy tudom, hogy azért vezettétek be, mert egy inflációs helyzet volt, amely helyzetben ti segíteni szerettetek volna az embereknek. Hogy lehetett inflációs helyzet a háború miatt, fél évvel a háború kitörése előtt?”

– kérdezte Jámbor.

A rezsire visszatérve a baloldali politikus megkérdezte: „hogyan tud többet keresni azaz ember, akinek a kormány állapítja meg a fizetését?”

Hollik az átlagfogyasztásra hivatkozott. A politikus szerint „az állami foglalkoztatottak valószínűleg átlagot fogyasztanak, vagy az alatt”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére