Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dúró Dóra: ellopták a pártunkat

888.hu

2018.06.30. 10:00

A Magyar Idõk Dúró Dórával készített interjút. Mint ismert, a politikus nemkívánatos lett a Jobbikban, miután nyíltan kiállt Toroczkai László mellett. Azóta az ásotthalmi politikussal és férjével megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat.

A Magyar Idők Dúró Dórával készített interjút. Mint ismert, a politikus nemkívánatos lett a Jobbikban, miután nyíltan kiállt Toroczkai László mellett. Azóta az ásotthalmi politikussal és férjével megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat.

Ellopták a pártunkat"

– utalt a Jobbik régi és új vezetésére, Vona Gábor néppártosodási irányára Dúró. A politikus szerint "már sokan kiléptek a Jobbikból, többen ezután fognak".

A Jobbikban megindult kilépési hullámról Dúró azt mondta, hogy a távozók száma elérte az ezres nagyságrendet. A pártnak különösen fájó lehet, hogy eddig 59 önkormányzati mandátumot veszített, köztük féltucatnyi polgármestert.

Dúró arról is beszélt, hogy mindez hogyan érintheti a Jobbikot. Ennyi kilépő már a tagság negyedét jelenti:

A legutóbbi kongresszuson 556 küldött jelent meg, amire annak soha nem látott súlya miatt szinte minden működőnek tekinthető szervezet küldött résztvevőt. Az alapszabály szerint a kongresszusba minden alapszervezet a küldöttválasztó taggyűlésén minden megkezdett tíz fő után egy újabb küldöttet választhat. Tehát egy háromfős alapszervezet is egyet, de jóindulatúan héttel szorozva is kevesebb mint négyezer tagot takar ez az 556 küldött"

– mondta a képviselő. A Jobbik tehát akár tagjainak negyedét is elveszthette eddig.

A pártból való saját kilépéséről így nyilatkozott Dúró Dóra:

Toroczkai László kizárása olyan pont volt, amikor már tényleg nem volt hova hátrálni, lelkiismereti kötelességemnek tekintettem a kilépést. Ugyanakkor, ha egy pártban politizál az ember, a felmerülő problémákra, nézeteltérésre nem az a megoldás, hogy felállok és otthagyom az egészet, ahogy a házasságban sem válással kell reagálni arra, ha valami probléma van, meg kell próbálni belülről megoldani ezeket".

Dúró részletesen beszélt Vona Gáborról is. Szerinte az egykori pártelnök hozta meg a fontosabb döntéseket, "amelyekről csak tájékoztatta akár az elnökséget, akár a frakciót. Hogy pontosan kikkel egyeztetett, az sem volt számunkra világos. De hogy nem a párt által felhatalmazott emberekkel hozott döntést, az biztos. Ezek külső emberek voltak. "

Bár inkább a Magyar Idők használta ezt a szót, de Dúró nem tiltakozott: konstruktív ellenzéki szerepre készül. Ez az ő felfogásában azt jelenti, hogy a Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, független képviselőjeként nem azt fogja nézni egy törvényjavaslat esetében, hogy melyik párt szavazná meg, hanem, hogy "a haza érdekét szolgálja-e".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére