Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dunai hajóbaleset: több holttestet találtak Ercsinél

Bokor Gábor

2019.06.03. 11:16

A Magyar Nemzet szerint a hétvégén több holttestet kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán.

A lap több forrásból is úgy értesült, hogy a hétvégén több holttestet kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán. A hatóság emberei szerint az áldozatok azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket.

A Margitsziget alatt, a tragédia helyszínén a magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb fel tudják hozni a szerencsétlenül járt hajót. A Duna erős sodrása miatt egyelőre csak az ázsiai különítmény búvárjai fontolgatják azt, hogy a folyóba merülnek. A lap szerint egyelőre azonban a merülésre használatos ponton fix rögzítése is komoly nehézségeket okoz, így a 37 fős speciális távol-keleti egység parancsnoka még nem adta ki a parancsot a merülésre.

Fotó: MTI

A hajó elsüllyedése óta a roncsok folyamatosan mozognak az árban, eddig egy métert tettek meg a sodrással megegyező, déli irányban, ám ez csak a tervezett akció további veszélyeire hívja fel a figyelmet. Két holttestet eddig a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból, de további 21 embert eltűntként keresnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére