Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dunai hajóbaleset: két újabb holttest került elő

Horváth József György

2019.06.06. 16:31

Két újabb holttest került elő a Dunából: az egyik a Szabadság hídnál, a másik Érdnél.

Újabb holttest került a fővárosban a múlt szerdai dunai hajóbaleset áldozatai közül – közölte a rendőrség csütörtökön délután a honlapján. A közlemény szerint a holttestet szerda éjszaka a Szabadság híd környékén találták. Azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset tizenhatodik dél-koreai áldozata. A kutatásban részt vevő személyek a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 10 dél-koreai utast és a hajó 2 tagú magyar legénységét.

Érdnél is előkerült egy holttest

Érdnél is előkerült egy holttest, azonosítása még tart, de vélhetően a dunai hajóbaleset áldozata – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó vizsgálatán dolgozó egységek a Margit hídnál | Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Mindeközben már zajlik a roncs kiemelésének előkészítése

Már zajlik a Hableány kiemelésének előkészítése a Terrorelhárítási Központ (TEK) koordinálásával – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a TEK társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője.

Jasenszky Nándor közölte: a búvárok azokat az emelési pontokat alakítják ki a hajó alatt, amelyeken keresztül a Clark Ádám úszódarura akarják rögzíteni a roncsot.

Várhatóan mire ezzel végeznek, az úszódaru is a helyszínre érkezik, és megindulhat a Hableány kiemelése.

A munkálatok a meghatározott rendben zajlanak, számos szakma képviselőinek közreműködésével. Szerdán és csütörtökön a kiemelés műszaki elkészítése zajlott: olyan füleket és rögzítési pontokat alakítottak ki a búvárok a hajótesten, amelynek segítségével drótkötelekkel egy pontonhoz lehetett rögzíteni a roncsot – tette hozzá.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni. Azóta több holtest is előkerült. Ha bebizonyosodik, hogy a csütörtökön előkerült holttest is a hajóbaleset áldozata, akkor még 11 embert keresnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére