Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Douglas Murray: Brüsszelnek tiszteletben kell tartania a magyar emberek akaratát

Bertha László

2019.03.29. 12:38

Az "Európa furcsa halála" címû sikerkönyv szerzõje szerint elfogadhatatlan, hogy a többségi véleményt csak akkor veszik figyelembe, ha az "megfelelõ". Murray emellett elítélte a Magyarországgal és a Fidesszel szembeni kioktató brüsszeli politikát is.

Douglas Murray brit konzervatív publicista a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Fidesz és az Európai Néppárt között húzódó konfliktus kapcsán leszögezte, hogy „jelenleg biztosan nem” lehet konszenzusra jutni abban a kérdésben, mely a bevándorlásról és az identitásról szól.

A válasz annyira világos, el kell fogadni a teljesen egyértelmű közakaratot ebben a kérdésben”

– mondta a brit szerző.

Murray felelevenítette, hogy nemrégiben a német fővárosban vett részt egy panelbeszélgetésen, ahol felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt még azt mondták az emberek Európában, hogy „ott vannak azok a francos” britek, csak a baj van belük, lépjenek ki.

Na de azóta már mutogathatnak a fura magyarokra, lengyelekre, visegrádiakra, sőt olaszokra. Aztán ott vannak a holland regionális választások. Először csak a britek, aztán Kelet-Közép-Európa, Olaszország, Hollandia…”

– sorolta a példákat az interjúban.

Douglas Murray a Néppárt vonatkozásában kijelentette, hogy a Fidesz alighanem a legsikeresebb tagpártjuk.

Nem tetszik ez a minősítgető, kioktató, büntető politika egy olyan párttal szemben, amely a magyar emberek akaratát képviseli. Ez őrület!”

– mondta felháborodva, majd hozzátette, hogyha az Európai Unió működni akar, akkor ez a hozzáállás, hogy lehet rosszul és jól választani, nagyon-nagyon káros.

Arra a kérdésre, vajon az egész régiót lenézik-e Nyugat-Európában, Murray úgy válaszolt, hogy nem szereti ezt a látásmódot, de valóban jelen van bizonyos mértékig. Murray szerint Közép-Európa számos kérdésben nem akarja követni Nyugat-Európát, amit az EU-nak is tiszteletben kell tartania, hiszen az emberek döntöttek így.

A Brexit kapcsán az interjúban Murray úgy fogalmazott, hogy szándékosan tervezték bonyolultra az unió elhagyását, szerencsétlenségükre

ehhez társult egy gyenge miniszterelnök és egy gyenge, koalícióban kormányzó párt. A brit emberek akaratát így még nehezebb volt érvényesíteni. A parlamentben ráadásul azok vannak többségben, akik maradni akarnak”

– jelentette ki.

Douglas Murray: "Orbánnak teljes mértékben igaza volt"

Rendhagyó interjú Douglas Murray neokonzervatív publicistával, az Európa furcsa halála című bestseller írójával Európáról, a kontinenst sújtó bevándorlási válságról, Magyarország migrációs politikájáról, valamint a politikai korrektségről. Ha a nyílt határok mellett állsz ki, elfogadod, hogy néha-néha veszítünk 130 embert a merényletek miatt."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére