Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör: érdekes, hogy amikor a baloldal idõközit nyert, akkor nem reklamált a választási rendszer miatt

888.hu

2017.11.14. 09:28

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint eléggé furcsa, hogy az ellenzéki pártok néhány hónappal a választás elõtt tesznek javaslatot a választási törvény módosítására.

Dömötör Csabát kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn nem vette tárgysorozatba az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek alapját a Közös Ország Mozgalom javaslatai képezték, és nyolc ellenzéki párt támogatta.

Az államtitkár jelezte: nem tudnak nem arra gondolni, hogy az ellenzék azért próbálkozik ezzel a módosítással, mert rossz helyzetben van. Megjegyezte: "érdekes módon" két éve, amikor baloldali és jobbikos győzelmek születtek időközi választásokon, nem "reklamáltak" emiatt.

Hangsúlyozta, szerinte nem helyes ilyen rövid idővel a választások előtt ilyen jelentősen módosítani a választási törvényen.

December 7-én tartanak meghallgatást a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn megerősítette, hogy a meghallgatáson ő képviseli a magyar kormányt.

Dömötör Csaba szerint a meghallgatáson a "szokásos boszorkányüldözés" várható és nem érdemi vita. Ennek célja szerinte a nyomásgyakorlás. Azt szeretnék elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, mert komoly súlya volt annak, hogy a visegrádi országokkal együtt az elmúlt hónapokban "keményen ellenállt" a betelepítési terveknek. A meghallgatás, az úgynevezett hetes cikkely "belengetése", valamint a pénzügyi "zsarolások" is ennek eszközei – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére