Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör Csaba: jelzést kell küldenünk Brüsszelbe

Forisek Ádám

2017.12.12. 12:28

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 kedd reggeli mûsorában többek között a brüsszeli intézmények múlt heti határozatairól, a nemzeti konzultációról és az ellenzék jelenlegi helyzetérõl beszélt.

Az államtitkár szerint a parlamenti munka egész héten folytatódik – írja a hirado.hu. A kormány határozati javaslatot készül benyújtani az uniós eljárásokkal kapcsolatban. Mint az a múlt héten kiderült, az Európai Parlament és az Európai Bizottság új szintre léptette a Magyarországgal szemben folytatott boszorkányüldözést.

Dömötör Csaba szerint emiatt jelzést kell küldenie a magyar Országgyűlésnek Brüsszelbe, hogy ezek a tervek nem jelentenek megoldást semmire, és csak újabb konfliktusokat fognak generálni. A parlamenti államtitkár kifejezte abbéli reményét, hogy a képviselők többsége megszavazza a kormány indítványát, hiszen – tette hozzá – a sikeres nemzeti konzultációval együtt ez számíthat a Brüsszel és Budapest közötti vitákban.

Mint azt a keddi 180 Percben a nemzeti konzultációval  kapcsolatban elmondta: a feldolgozás profi és biztonságos körülmények között történik, ezért okafogyottak az ezzel kapcsolatos ellenzéki aggályok.

Az államtitkár ugyanakkor kifejtette: hiábavaló lenne a pártokra várni a migrációs kérdésben létrejövő nemzeti egység tekintetében, hiszen vagy tagadják a veszélyt, ami a bevándorlással jár, vagy látják azt, de rossz választ adnának rá.

Éppen emiatt a magyar nemzetnek kell megvalósítja helyettük is ezt az egységet: a nemzeti konzultációt kitöltők többsége erős határvédelmet akar, nem szeretnének betelepítést, és elutasítják az ezt ellenző országokra nehezedő uniós nyomásgyakorlást.

A keddi 180 Percben úgy fogalmazott az EP döntései kapcsán: a leginkább súlyos dolog a mostani kvótatervezetben, hogy az ún. NGO-kat is bevonnák a betelepítésekbe, ez pedig súlyos biztonsági kockázatokat is felvethet.

Az ellenzék romokban

A hétfői ülésnap belpolitikai vonatkozású eseményeivel kapcsolatban Dömötör Csaba úgy reagált Vona Gábor szavaira: nincs könnyű helyzetben a pártja, egy fordulat helyett most lejtmenetben vannak. Az államtitkár szerint azok, akik 2014-ben a Jobbikra szavaztak, azok nem ezt kérték: nem azt várták, hogy a nemzeti színeket macskás képekre cseréli a Jobbik.

Az ellenzéki pártokkal kapcsolatban általánosan úgy fogalmazott: egyre reménytelenebb helyzetben vannak, így egyre nagyobb ígéreteket tesznek egyre fenyegetőbb hangnemben, egyfajta láthatósági verseny folyik közöttük., de ebbe sem a kormány, sem a kormánypártok sem kívánnak beszállni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére