Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európában mi rendelkezünk az egyik legnagyobb tárolókapacitással

888.hu

2022.07.28. 15:40

Az államtitkár ismertette, hogy a földgáztárolóink a teljes évi fogyasztáshoz mérten 29 százalékos töltöttségi szinten állnak, miközben az uniós átlag 18 százalék.

 

Dömötör Csaba elismeri, hogy vannak olyanok, akik szerint vannak ennél magasabb töltöttségi aránnyal rendelkező országok is.

 

Ez csalóka lehet, mert Csehországban például 80 százalékos a töltöttségi szint, de ott 45 százalékkal kisebb a kapacitás.”

 

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a magyar tulajdonban lévő gáztárolók „nem magától értetődők”, ugyanis azok a szocialista kormányok idején külföldi tulajdonba kerültek. Ezek 2013-ban, az Orbán-kormány idején lettek visszavásárolva az E.ON-tól. Ezt a baloldal pénzégetésnek nevezte, sőt, a DK még feljelentést is tett.

 

Közölte, hogy Magyarországon 5 nagy gáztároló van.

 

Hogyha ezeket együttesen nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy Európában mi rendelkezünk az egyik legnagyobb tárolókapacitással.”

 

Hozzátette, hogy hosszú távú szerződések garantálják a folyamatos töltést, az energiaellátás biztonságát. Megépült a Török Áramlat magyar csatlakozása is, és már interkonnektorok is épültek, melynek célja, hogy más útvonalon is érkezhessen gáz hazánkba.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére