Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör Csaba a parlamentben: A baloldalra nem lehet számítani, ha baj van

888.hu

2020.11.02. 14:15

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kellemetlen perceket okozott az Országgyűlésben helyet foglaló baloldali politikusoknak.

Napirend előtti felszólalásra jelentkezett hétfőn a parlament plenáris ülésén Burány Sándor, a Párbeszéd-frakció országgyűlési képviselője. A baloldali politikus beszédében végig a magyar kormány járványkezelését támadta, azt állítva, hogy a koronavírussal kapcsolatos számok európai összevetésben is kifejezetten rosszul alakulnak hazánkban. Burány hozzátette, Orbán Viktor azt az ígéretét is megszegte, miszerint annyi munkahelyet teremt, ahányat a járvány tönkretett.

A kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt a baloldali képviselőnek. Dömötör elmondta, a magyar védekezés sikerességét mutatja többek között az is, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta – népességarányosan – jóval az EU-s átlag alatti szinten sikerült tartani a fertőzési és halálozási számokat.

Az államtitkár felidézte, ez nem a baloldalnak köszönhető, ugyanis ők már az első hullám alatt is akadályozták a védekezést, nehezítették a gyors és határozott intézkedések meghozását, sőt még álhíreket is terjesztettek.

A baloldalra nem lehet számítani, ha baj van”

– húzta alá Dömötör Csaba, hozzátéve, hogy az ellenzék most, a második hullám alatt is csak gáncsoskodni tud.

Dömötör Csaba

Az államtitkár erre azt hozta fel példaként, hogy a baloldali képviselők nem támogatták a maszkhasználattal kapcsolatos szabályok szigorítását.

Dömötör Csaba Burány Sándor munkanélküliséggel kapcsolatos hazugságait is megcáfolta: ismertette, hogy jelenleg ugyanannyian dolgoznak Magyarországon, mint januárban, a járvány berobbanása előtt.

A fideszes politikus nem tagadta, hogy a pandémia okozta válság a magyar gazdaságot is megrendítette, ugyanakkor a visszaesés az uniós átlag alatt maradt.

A magyar kormány bértámogatásokkal és beruházási támogatásokkal is segíti a bajba jutott szektorokat”

– hangsúlyozta Dömötör Csaba, majd elmondta, hogy ez az ország leggazdagabb önkormányzatára, Budapestre viszont nem igaz.

Az államtitkár szerint Karácsony Gergely az egész ország érdekeit veszélyezteti azzal, hogy nem támogatja a járvány által leginkább sújtott gazdasági területeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére