Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

DK: Megint jönnek, fenyegetnek

Horváth K. József

2020.02.19. 17:40

A megrögzött konfliktusélező Demokratikus Koalíciót, személy szerint most éppen Varju Lászlót vágta képen a valóság, mint egykor Kunhalmi Ágnest a tévészékház ajtaja.

Az Országos Sajtószolgálat által kiadott közleményükben a következőket írják: „A Főváros és a kormány úgy egyezett meg, hogy Főváros többek között azzal a feltétellel támogatja az atlétikai stadion megépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ha a kormány az elkövetkező 5 évben 50 milliárd forinttal támogatja a budapesti háziorvosi praxisok és szakrendelők fejlesztését. (…) Ha nem lesz pénz budapesti egészségügyre, nem lesz atlétikai VB sem. Tenni fogunk róla.”

Az, hogy a DK-s helyesírási szótár szerint a fővárost nagy F-fel írják, a kormányt meg kis k-val, az ő – fogalmazzunk finoman – tudatlanságukra, egyben kicsinyességükre vall, elvégre a magyar helyesírás szabályai szerint mindkét helyen kis kezdőbetűt kell használni, hiszen egyik esetben sem a pontos tulajdonnévről van szó.

De a lényeg. Fenyegető közleményét akkor hozta nyilvánosságra Varju Jászló, amikor a megállapodás már rég megszületett a felek között és a nyomdagépek javában zümmögtek, készítve a Magyar Közlöny aktuális számát.

Ebben az olvasható, tényszerűsége okán az ATV.hu is kénytelen volt róla beszámolni, hogy

a kormány már elutalta az első, egészségügyi fejlesztésre szánt 10,4 milliárdot Budapestnek.

Eszerint 8,4 milliárdot kapnak a kerületek, és 2 milliárdot Budapest, hogy „Budapest főpolgármestere vállalásának megfelelően, a képalkotó diagnosztikai várólisták megszüntetéséhez szükséges intézkedéseket” tehessen, azaz CT- és MR-gépeket vásárolhasson. A kormány és a főváros tehát korábban fillérre megállapodott, s a teljesítés meg is történt.

Ennyi a lényeg. Meg annyi, hogy érdemes lenne a különös ellenzéki együttműködés tagjainak beszélni egymással. Például Karácsonynak helyetteseivel vagy éppenséggel Gyurcsánnyal, mert akkor talán elkerülhető a székházajtó csapódása.

Emlékeznek, hogy jellemezte őket Orbán Viktor az évértékelőn. Így: „Már próbálgatják a közös szerelést is. Az eredmény még felemás, egészen avantgárd kombinációkat láthatunk. Alul kisnyilas gatya, fölül vörös mellény, rajta szivárványszínű kitűző.”

Csoda-e, ha olykor hibádzik a kommunikáció közöttük?

OLVASTAD MÁR?

Operatív törzs: Éjjel-nappal dolgoznak a laborokban

Operatív törzs: Éjjel-nappal dolgoznak a laborokban

Egy 86 és egy 90 éves beteg hunyt el az elmúlt 24 órában – hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére