Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás: Ujhelyi hazudik az EU pénzügyi támogatásaival kapcsolatban

888.hu

2020.03.29. 20:11

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője hazudik az EU koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében a tagállamok számára javasolt pénzügyi támogatásaival kapcsolatban, az EU eddigi egyetlen eurócent plusz uniós forrást sem adott egyetlen tagországnak sem.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Facebook-oldalán közölte: a tény az, hogy

„a sokat emlegetett úgynevezett uniós mentőprogram 37 milliárd eurós keretében semmilyen új forrás, plusz pénz nincs.

Ezek az összegek a tagállamoknak a 2014-2020-as időszakra már korábban, hét évre előre megítélt tagállami uniós pénzügyi borítékjaiban benne vannak.”

A fideszes politikus leszögezte azt is, hogy az EU késlekedett a döntéseivel, annak ellenére, hogy a járvány példátlanul súlyos és rendkívül komoly a gazdasági, szociális következményei. Az Európai Bizottság (EB) javaslatai egyetlen tagországnak sem biztosítanak több pénzt, a tagállamok alig egyharmadának előbb fogják odaadni azokat a fejlesztési forrásokat, amelyeket már egyébként is elkülönítettek számukra a régiók felzárkóztatását szolgáló pénzekként az EU költségvetésében.

„Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást sem jelent ez a bizottsági javaslat.

Magyarország és számos további tagállam esetében a regionális fejlesztési források már nem átcsoportosíthatóak.” A 2014-2020-as hétéves keretköltségvetési ciklus vége felé a tagállamok többsége uniós jóváhagyás mellett már időben eldöntötte, leszerződte, lekötötte és többségében elköltötte a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat, amelyeket az uniós szabályokkal összhangban olyan gazdaságfejlesztési célokra, amelyek megszakítása, a gazdaságfejlesztési programokra fordítható források elvonása nemhogy enyhítené a koronavírus okozta gazdasági károkat, hanem még inkább mélyítené azokat – írta Deutsch Tamás.

Az EB javaslata csak az EU-tagországok kevesebb mint a felének nyújt valamiféle segítséget. Azoknak, akik rosszul állnak az uniós pénzek felhasználásában, de Magyarország nem tartozik ezen tagállamok közé.

A magyar kormánypárti képviselők azt javasolják, hogy az EB azokon a területeken is nyújtson előfinanszírozást, ahol a tagországok még nem kötötték le teljes egészében a rendelkezésre álló uniós forrásokat, mint például az Európai Szociális Alap, amelyet mozgósítani kellene a munkavállalók kieső béreinek finanszírozására és a növekvő munkanélküliség visszaszorítására.

Továbbá javasolják, hogy a koronavírus elleni védekezésre nyújtott uniós forrásokat az országokon belül bármely régióban fel lehessen használni, ott is, ahol egyébként a gazdasági fejlettség miatt nem, vagy csak korlátozottan lehetne. Erre azért van szükség, mert a vírus nem válogat a régiók között, így például Közép-Magyarországon is szükség van a segítségre.

Az uniós fejlesztési források baloldal által előszeretettel emlegetett „átcsoportosítása” durva megszorító intézkedéseket jelent, növeli a járvány okozta gazdasági és szociális problémákat, de „Ujhelyi István a szikár tények ellenére hatalmas uniós támogatásokról hadovál” – áll Deutsch Tamás Facebook-bejegyzésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Véget érhet a papírszámlák korszaka

A gazdálkodókat egy Európában egyedülálló újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával.

Korona-adatok: 3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Korona-adatok: 3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Vírusjelentés a nyugat-balkánról

Míg Boszniában holnap megszűnik a szükségállapot, az észak-macedón illetékesek ma a rendkívüli intézkedések hosszabbításáról döntenek.

Durvul a helyzet az Egyesült Államokban

Durvul a helyzet az Egyesült Államokban

Minneapolis után több tagállamban kezdenek elfajulni a demonstrációk, az erőszakos tüntetők fosztogatnak és gyújtogatnak.

Feloldják a tartományok közötti utazási korlátozást Olaszországban

Feloldják a tartományok közötti utazási korlátozást Olaszországban

Az olasz kormány a koronavírus-járvány miatti intézkedések oldásának korábbi ütemezéséhez tartja magát, és június 3-tól engedélyezi a tartományok közötti szabad mozgást az egészségügyi miniszter péntek esti közlése szerint.

Bakondi: A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére