Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás: Gyurcsány politikai és történelmi bűnt követett el

888.hu

2021.11.09. 21:35

Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján, 2006. október 23-án kettős gyalázat esett meg Budapest utcáin, Gyurcsány Ferenc egyszerre követett el politikai és történelmi bűnt – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kedden Brüsszelben, az Elk*rtuk című magyar játékfilm nemzetközi premierjén.

 

Deutsch Tamás a Polgári Magyarországért Alapítvány brüsszeli képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében tartott filmbemutatón emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc utasítására a saját miniszterelnöki hazugságai ellen tiltakozók letörésére és a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak Budapest utcáin.

Soha el nem évülő politikai bűn, hogy politikai parancsra, hideg fejjel és előre kitervelten »a szó szoros értelmében véres rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot Magyarországon«, ez nyílt hadüzenet volt a legelemibb demokratikus és jogállami normák ellen”

– hangsúlyozta.

Kijelentette: a magyar baloldal valamennyi meghatározó politikai pártja közismerten posztkommunista politikai erő, az ’56-os forradalmat vérbe fojtó, a szabadságharc utáni brutális megtorlásokat végrehajtó Kádár János-, Münnich Ferenc-, Biszku Béla- és Apró Antal-féle kommunista pártnak, az MSZMP-nek az utódpártjai, illetve az utódpártból kivált más utódpártok, valamint az utódpártokból származó politikusok szervezetei.

Szavai szerint a posztkommunista utódpártok, a magyar baloldal derékhada a rendszerváltoztatás óta nem képes megemészteni 1956 örökségét. A megtorlók utódpártjaiból, a posztkommunista erőkből álló magyar baloldal demokratikus politikai legitimációját ugyanis megkérdőjelezi az 1956-os forradalom öröksége. A posztkommunista magyar baloldal politikai értelemben soha nem volt képes azonosulni ’56-tal, és soha nem is akart szembenézni azokkal a történelmi bűnökkel, amelyeket az 1956 utáni megtorlások jelentettek – mondta.

Gyurcsány 15 éve rendőrterrort alkalmazott a más politikai véleményen lévőkkel szemben, és a posztkommunista magyar baloldal vezéreként elégtételt akart venni a jóakaratú magyarokon az ’56 miatti személyes, családi és az egész posztkommunista baloldalt keresztül-kasul átjáró politikai frusztrációikért”

– fogalmazott.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője azt monda: példátlan, hogy egy uniós tagországban a politikai tiltakozást a diktatúrákra jellemző módon a rendőrterror eszközével verjenek le, a hatalomtól eltérő véleményen lévő ártatlan emberekkel szemben pedig fizikai és büntetőjogi megtorlást alkalmazzanak.

„Brüsszel urai 2006-ban mégis hallgattak, és azóta is mélyen hallgatnak a jogállamiságot alapjaiban megrengető gyurcsányi erőszakkal kapcsolatban” – fogalmazott. Brüsszel nem a közös európai értékek védelmében és nem is a jog rendelkezései alapján cselekszik, hanem kizárólag a baloldali testvérpártiság véd- és dacszövetsége alapján jár el” – jelentette ki.

„A magyarokat, a jogállamiságot és a demokráciát egyaránt cserbenhagyó cinkos falazás és hallgatás a 2006. október 23-ai Gyurcsány-féle rendőrterrorral kapcsolatban teljességgel hitelteleníti a brüsszeli bürokraták minden szövegelését a jogállamiságról” – mondta.

A magyar baloldalt soha többé nem szabad még a hatalom közelébe sem engedni, mert máskülönben újra fegyvert fog a nemzetére – zárta szavait Deutsch Tamás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére