Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch szerint provokáció Magyar Gábor kinevezése

888.hu, Magyar Nemzet

2021.05.07. 16:00

Deutsch Tamást, az Európai Parlament képviselőjét a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kérdezték.

 

Az Európai Bizottság készíti a jogállami jelentését, amelyben kapcsolattartói szerepet játszik Magyar Gábor ügyvéd, aki a kiterjedt baloldali kapcsolatokkal rendelkező Magyar György ügyvéd fia – hangoztatta a képviselő, majd folytatta:

A Fidesz–KDNP nem tartja függetlennek Magyar Gábort.”

Deutsch Tamás szerint Magyar Gábor központi figurája volt a börtönbiznisznek, aminek keretében az összes létező kiskaput kihasználva, megítélése szerint a joggal visszaélve,

milliárdos nagyságrendű kártérítési összegeket pereltek ki és tettek zsebre a magyar államtól

a fogvatartottak állítólagos rossz körülményeire hivatkozva – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra is, hogy Magyar Gábor – amikor 2017-ben megkezdte volna az uniós köztisztviselői munkáját (amivel kapcsolatban követelmény a pártatlanság) – elmondta, nem tárgyilagos módon kíván eljárni, hanem „a gyurcsányista hazugságcunamit” megismételve kijelentette, hogy

a magyar kormány ellen kíván harcolni.

Ő a baloldal beépített embere a bizottság apparátusába – értékelt Deutsch, majd hozzátette:

Elfogult volt, kettős mércét alakított ki, baloldali rágalmakat tartalmazott az előző jelentés.”

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: „A bizottság azt ígérte, tényleg tárgyilagos lesz az idei jelentés. Ehhez képest Magyar Gábort kinevezni az Európai Bizottság jogállamisági munkacsoportja kapcsolattartójának, aki elmondta, hogy Magyarország ellen akar harcolni, és elmondta, hogy mik az elfogultságai, ez egy elfogadhatatlan helyzet. Ezért szólítottuk fel az Európai Bizottságot egy levélben, hogy garantálja a tisztességes, fair eljárást, és vonják vissza Magyar Gábor kinevezését.”

Deutsch Tamás emlékeztetett arra is, hogy Magyar Gábor volt annak idején Biszku Béla ügyvédje.

Mint ismert, Biszku a Kádár-rendszer belügyminisztereként jelentős szerepet játszott az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlásokban, életében pedig nem tudták felelősségre vonni tetteiért – írja a Magyar Nemzet.

Ebben az eljárásban a magyarországi bíróságok ellen Magyar Gábor elfogultsági panaszt nyújtott be, láthatóan az elfogulatlanság fontos elv számára. Ha ez így van, akkor ehhez tartsa magát: ő nem képes tárgyilagosan eljárni, az elfogulatlanság csak úgy garantálható, ha őt visszavonják pozíciójából”

– hangsúlyozta Deutsch.

„Azt gondolják, hogy nem voltak tisztában mindezzel az Európai Bizottságnál? Mit akarnak elérni ezzel a levéllel?” – kérdezte a Jó reggelt, Magyarország! műsorvezetője. A képviselő szerint tájékozatlanok voltak azok, akik Magyart nevezték ki kapcsolattartónak.

A másik lehetőség, hogy ez egy provokáció, egy soft hadüzenet”

– fogalmazott Deutsch Tamás, majd ismertette pártja álláspontját:

„Azt várom, hogy bármekkora békát is kell lenyelni, dönteniük kell: vagy egy olyan jogállamisági jelentés készül, amelynek a módja is mutatja, hogy koncepciós eljárásról van szó, vagy, ha legalább a látszatot fenn akarják tartani, akkor a pozícióból vissza kell hívni Magyar Gábort.”

Azon kérdésre, nem naivitás-e azt gondolni, hogy a bizottság lehet pártatlan, miután annak egyik alelnöke Věra Jourová, aki Magyarországot nem tartja demokráciának, az EP-képviselő úgy felelt: lehet ezt így nevezni, de akkor a tisztességes emberek naivak, mivel hisznek a közös értékekben, például az EU működésének alapját képező pártatlanságban.

Ebben az esetben naivan hiszek abban, hogy az Európai Bizottságnak tárgyilagosan, tisztességes eljárás keretében kellene minden dokumentumát előkészítenie”

– szögezte le a kormánypárti politikus.

A hírportál hozzáteszi: a bizottságnak harminc napja van a válaszadásra.

Arra a kérdésre, hogy nem futunk-e ki az időből, mivel a jogállamisági jelentést már a nyár elején nyilvánosságra akarják hozni, Deutsch úgy válaszolt: meggyőződése, hogy Magyar Gábor elfogultságának megvizsgálása nem vesz igénybe harminc napot.

Nem lepődnék meg, ha a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználnák”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tart.

A magyar Floyd

A magyar Floyd

Aki esetleg azt hinné, hogy még mindig le vagyunk maradva a Nyugattól, hogy még mindig hátul kullogunk a sorban, hogy még mindig irigykedve tekintünk pislogó szemmel a vágyott Nyugat felé, azt téved. Az nem követi az eseményeket!

Allah akbar! kiáltással emlékezett meg egy diák a dzsihadista által lefejezett tanárról

A tanuló „Allah akbar!”-t kiáltott a dzsihadista által lefejezett francia tanár tiszteletére tartott megemlékezésen. Az iszlamista apa az iskola felgyújtásával fenyegetőzött.

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Márki-Zay Péter egy Facebookra feltöltött videóban vette védelmébe Gyurcsány Ferencet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére