Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch: Egész Európában meg kell állítani a bevándorlást

Ányos Miklós

2020.01.03. 18:00

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői 2020-ban azt tartják a legfontosabb feladatuknak, hogy egész Európában megállítsák a bevándorlást – mondta Deutsch Tamás, a kormánypártok brüsszeli delegációvezetője pénteken.

A politikus emlékeztetett, a Fidesz-KDNP tavalyi rekord részvétel mellett zajló EP-választáson aratott rekord győzelmet, aminek eredményeként a megszerezhető 21 képviselői helyből 13-at elnyert. A magyar választók ezzel a felhatalmazással – az Európába irányuló bevándorlás megakadályozása mellett – azt is kötelezettségként írták elő a kormánypártoknak, hogy tegyenek meg mindent a keresztény európai életforma és a magyar nemzeti érdekek védelme érdekében.

Folyamatosan növekszik az Európát fenyegető migrációs nyomás, a kontinens nyugati felének pedig új és súlyos problémákkal kell szembenéznie az elmúlt négy év teljesen elhibázott befogadó politikája miatt. Példaként említette, hogy szilveszterkor nagyrészt illegálisan Németországban tartózkodók több német településen is petárdákkal fenyegettek német polgárokat. Deutsch szerint ebben az esetben mindössze az jelent újat, hogy azt a német média nem próbálta eltagadni, mint a korábbi kölni szilveszteri tömeges zaklatási ügyet.

Az Európai Uniónak egy olyan új szabályozást kell kialakítania, amely egyszer és mindenkorra leveszi a napirendről a migránsok betelepítését, illetve kötelező áttelepítését, továbbá tartalmazza az unió külső határainak megerősítését, a menedékkérelmek azokon kívül elbírálását, valamint a korábban illegálisan ide érkezettek kitoloncolását. Deutsch, biztos abban, hogy ennek az új migrációs szabályozásnak a vitájában nagyon durva támadások érik majd Magyarországot, a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t.

Az EP-képviselők előtt álló fontos feladatként említette még az unió következő, 2021-2027 közötti időszakról szóló költségvetésének elfogadását. Hangsúlyozta, hogy egy igazságos, a magyar polgárok érdekeit figyelembe vevő büdzsére van szükség. Elengedhetetlen kritériumnak nevezte, hogy az EU költségvetése legfeljebb csak annyival csökkenjen, amennyit az Egyesült Királyság kilépése indokol. Emellett a kohéziós, valamint az agrár- és vidékfejlesztési források sem csökkenhetnek a jelenlegi ciklushoz képest, az új elképzelésekre, így például a klímavédelemre pedig új forrásokat kell biztosítani.

Deutsch szerint bővítési fordulatra is szükség van. Világos céldátumot kell kijelölni Szerbia, valamint Montenegró csatlakozási tárgyalásain, Észak-Macedónia és Albánia esetében pedig – a korábbi ellentétes döntést felülbírálva – el kell kezdeni a csatlakozási egyeztetést. Az elmúlt évtized egyik legkomolyabb magyar diplomáciai sikerének nevezte, hogy Várhelyi Olivér személyében magyar biztos felel az unió szomszédság- és bővítéspolitikájáért.

A képviselő az uniós gazdaságpolitika területén is fordulatot sürgetett, mivel szerinte a Juncker-bizottság olyan elhibázott lépéseket tett, amelyek miatt Brüsszel alig tudott kivergődni a válságból, több elemző pedig már újabb válság jeleit látja. Magyarország a hetedik egymást követő évben tudta felülmúlni gazdasági növekedésben az uniós átlagot, azaz hét éve folyamatosan közelebb kerül az európai átlagos fejlettségi szinthez. Ennek a fejlődésnek a lelke pedig az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika, amit meg kell védeni. Amikor az ellenzék európai adóharmonizációról beszél, az a gyakorlatban egy Brüsszelben meghatározott adóemelést jelent. Deutsch szerint a klímavédelem területén is konkrét cselekvésre van szükség, az EU-nak forrásokat kell rendelnie ambiciózus klímavállalásaihoz.

A magyar nemzeti érdekek következetes védelmét is a Fidesz-KDNP fontos feladatának nevezte. Ezzel szemben a magyar ellenzék EP-képviselői a hazájuk ellen politizálnak, folyamatosan és egyre agresszívabban áskálódnak Magyarország ellen – mondta.

Kivétel nélkül minden kérdésben amellett emelnek szót, úgy szavaznak, hogy az a magyar emberek érdekeivel ellentétes

Kiemelte, ezek az ellenzéki képviselők egymással egyeztetve azon dolgoznak az EP-ben, hogy Magyarországgal szemben egy újabb 7-es cikkely szerinti vagy ahhoz hasonló eljárás induljon. Ezt bizonyítja, hogy az EP baloldali és liberális frakció csak úgy járultak hozzá a máltai kormánykörökig vezetői politikai gyilkosság tárgyalásához, ha januárban Magyarország ügyét is napirendre veszik. Deutsch szerint ezért a következő hónapokban az összes Magyarországgal kapcsolatos megmosolyogtató politikai sci-fi napirendre kerül majd Brüsszelben. Az eddig senki által nem ismert intézetek és civil szervezetek pedig a magyarországi jogállamiság sérelmét bemutató, indulatos tirádákat jelentetnek majd meg a kormányt gyalázó magyar ellenzéket másolva.

A Sargentini-jelentés hazugságcunamijának több eleme is lelepleződött a Magyarországgal szemben indított hetedik cikkely szerinti eljárásban. Az európai bíróság például kimondta, a menedékkérelmek tranzitzónában történő elbírálása nem számít fogvatartásnak, a Korrupciókutató Intézet pedig valótlan állításokat közölt a közbeszerzésekről. Deutsch kérdésre elmondta, szeretné, ha valamennyi parlamenti párt részt venne egy olyan törvénymódosítás megfogalmazásában, amely hozzájárulhat a teljesen agyament álhírek eltűnéséhez a különböző közösségi oldalakról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Közeledik október 23-a, a XX. század egyik legdicsőbb napjának 65. évfordulója. Idén ezen az ünnepen rendezik meg két év után a Békemenetet. Erről kérdeztük Bayer Zsolt írót, publicistát.

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat – hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére