Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demeter Márta azonnal távozzon az Országgyûlésbõl!

Horváth Tamás

2018.10.17. 18:26

Ezt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje mondta szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus szerint az LMP képviselőjének, Demeter Mártának azért kell távoznia a magyar Országgyűlésből, mert nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét, és alaptalanul megrágalmazott ártatlan embereket – írja az MTI.

Kocsis Máté kifejtette:

Az LMP-s politikus politikai indíttatásból adatokat hozott nyilvánosságra egy ciprusi ENSZ-misszióról, amelyek érzékeny NATO-titkok. Demeter Márta összekeverte a miniszterelnök lányát egy ugyanilyen nevű kétéves kislánnyal, aki egy szolgálatot teljesítő magyar katona lánya.”

Kocsis elmondása szerint nem történt más, mint Demeter Márta a képviselői megbízatását felhasználva politikai haszonszerzés reményében, a hazája szolgálatában álló magyar katonát, családját és kétéves kislányát hamis hírbe hozta. Mindezt azért, hogy a magyar miniszterelnök lányáról, aki szintén kiskorú, olyan hamis képet fessen, ami számára politikai előnyt hozhat.

A polgári jogi és a büntetőjogi felelősség egyaránt felmerül az ügyben, a lehetséges lépéseket a képviselőcsoport vizsgálja. Felmerül a személyes adattal való visszaélés bűntettének gyanúja, amelynek legsúlyosabb esete, ha valaki hivatalos személyként vagy közmegbízatás felhasználásával követi el”

– jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Majd megjegyezte:    

Demeter Márta nemcsak megszegte az esküjét, nemcsak alaptalanul rágalmazott ártatlan embereket, hogy ezáltal a miniszterelnököt és családját rossz színben tüntesse fel, hanem bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan arra, hogy a magyar Országgyűlés képviselője legyen. Arra meg pláne, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki pozícióját töltse be.”    

Az LMP-s képviselő számára az iratbetekintéskor ugyanis világossá kellett válnia, hogy a repülőgépen utazó többi családtag nem rokona a miniszterelnöknek, azaz alaposan vélelmezhető, hogy pontosan tudta, hogy nem a kormányfő családjáról van szó.  

Amennyiben az LMP politikusa nem távozik a magyar Országgyűlésből, felszólítjuk az LMP frakcióját: hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből, illetve tagjai sorából alkalmatlanság miatt!"

– tette hozzá Kocsis Máté.

A fideszes politikus olyan súlyos ügyként aposztrofálta az esetet, amelyre még nem volt precedens a magyar parlament történetében.

Példa nélküli ugyanis, hogy egy együgyű képviselő ilyen felelőtlen módon bánjon katonai és szövetségi rendszereken belüli adatokkal. Az pedig szinte hihetetlen, hogy mindennek tudatában direkt hamisítsa meg azokat"

– magyarázta Kocsis Máté.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére