Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy két társát házi õrizetbe helyezte a bíróság

Forisek Ádám

2018.07.13. 10:34

A szóban forgó két gyanúsított esetében a Csongrád Megyei Fõügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta, amit elsõ fokon a Szegedi Járásbíróság jóvá is hagyott.

A Magyar Idők értesülése szerint két gyanúsított esetében is enyhített a bíróság a velük szemben elrendelt letartóztatáson Czeglédy Csaba és társai ügyében. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta a két gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását, ezt első fokon a Szegedi Járásbíróság jóváhagyta.

A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék azonban megváltoztatta a döntést, és mindkettőjük esetében úgynevezett ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyeletet rendelt el, amit nyomkövető eszköz segítségével ellenőriz a hatóság – közölte Serfőző Katalin, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. Az elrendelt kényszerintézkedés a korábbi házi őrizetnek felel meg.

Az ügy huszonkét terhelje közül így már csak ketten vannak rács mögött. A gyanú szerint a bűnszervezetet vezető Czeglédy letartóztatását július 5-én hosszabbította meg a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Czeglédy az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője volt, de mandátuma megszűnt, miután letartóztatásba helyezték, és egy éven át nem vett részt a közgyűlés munkájában.

Czeglédy országgyűlési képviselőjelöltként kiszabadult a letartóztatásából, majd másnap újabb bűncselekménnyel meg­gyanúsítva ismét rács mögé helyezték.

Az MSZP és a DK számára ügyvédként is dolgozó egykori szocialista politikust és társait bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják.

A nyomozást folytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely az érdekeltségé­ben álló Human Operator Zrt.-n keresztül diák­munka-közvetítéssel foglalkozott. A céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére