Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csőbe húzta Gyurcsányt a Jobbik Újpesten

888.hu

2019.09.26. 14:00

Miközben Budapesten és az ország többi részén egyszerűen kiebrudalták a Jobbikot a baloldali összefogásból, Újpesten ez a szélsőséges kör mégis képes volt arra, hogy foglyul ejtse a DK által szervezett koalíciót, és olyan megállapodást erőltessen ki, ami a többi pártot lehetetlen helyzetbe hozza.

Ez ma már tisztán látható. Újpesten a Jobbik a pártszakadáskor lényegében megszűnt, az egyetlen önkormányzati képviselőjük átment a Mi Hazánk Mozgalomba. Ezután a központnak kellett kinevezni a helyi vezetést, akik csupán néhány helyi szélsőséges figurát tudtak toborozni. Jól mutatja az erejüket az európai parlamenti választáson elért újpesti 3,7%-os eredmény. Ennek ellenére az ellenzéki választási megállapodásban aránytalanul előnyös feltételeket csikartak ki maguknak, miközben a hasonlóan gyenge LMP szinte semmit sem kapott az osztozkodásnál.

A tények, amik megmutatják, hogy eredményesen zsarolt Újpesten a Jobbik:

Egy visszaeső köztörvényes bűnöző jelöltként való indítása

Szabó Balázs, a Jobbik jelöltje egy visszaeső köztörvényes bűnöző, akinek rendőrségi ügyeitől hangos a sajtó. A baloldali szövetség ezt tudta, de mégis elfogadta és elindította jelöltként a jelenleg is büntetőügye tárgyalására váró jobbikost. Mi lehet az indoka egy minden tekintetben járatlan, viszont annál súlyosabb múlttal rendelkező jelölt indításának? A Jobbik rákényszerítette az akaratát a kétségbeesett baloldali pártokra.

A kuruc.info egykori szerkesztőjének listás helye

Persze, minden segítség jól jöhet annak, aki érzi a vesztét, de vajon utánanéztek-e az újpesti baloldalon annak, hogy ki is az a Balogh Gábor, akit jelképesen a lista 7. helyére raktak? 2018 márciusában Balogh Gábor Bekes Gáspár néven – a kuruc.info szerkesztőjeként – az Alfahíren megjelent cikkében még hazug vádnak nevezte, hogy a Jobbik összeborul a baloldallal. Nem kellett sok idő hozzá, és immár egy listán szerepelnek. Balogh éveken át lelkesen hirdette az újpesti sörözőkben, hogy ő hogy csinálná ki Gyurcsányt. Most Gyurcsány jelöltje. Ahogy a Duna-parti cipőkbe köpő Kulcsár Gergelynek, úgy neki sem számít semmi más, csak a hatalom és a pénz.

A Jobbik a lista harmadik helyén

Bármilyen abszurd is: az ellenzék negyedik kerületi saját polgármesterjelöltje csak a negyedik helyre volt jó a listán. És vajon ki van előtte? Természetesen a Jobbik elnöke. Tehát a Jobbik befutó helye fontosabb volt, mint hogy a teljesen tapasztalatlan és alkalmatlan polgármesterjelöltjük legalább listavezető helyen legyen. Mi üzennek a választóiknak azzal, hogy a saját jelöltjüket sem veszik komolyan, de a Jobbik helye legalább biztos?

Az elmúlt évek tapasztalataiból nem nehéz megfejteni az újpesti rejtélyt. Trippon Norbert, aki csúnyán megbukott alpolgármesterként, aztán kétszer szenvedett választási vereséget, mindenképp el akarta kerülni az újabb hatalmas zakót. Jelenleg még az MSZP újpesti elnöke, bár leginkább a belvárosban látni őt DK-s politikusok körében, sokak szerint fél lábbal már a DK-ban van.

Így azért érthető, hogy alulbecsülte a Jobbik taktikai és zsarolási képességeit. Azt hitte, az, hogy a Jobbik külön indul, rosszabb helyzetet eredményezne baloldali pártok számára, mint ha együtt indulnának. Hát, lelkes amatőrként megint tévedett. „Törököt fogtam, de nem ereszt”, tartja a mondás, és éppen így áll az együttműködésük Újpesten, ahol immár köztörvényesek és virtigli nácik diktálják a tempót Gyurcsányéknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére