Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Családbarát szülészetet alakítanak ki Zalaegerszegen

Zelenka Dóra

2019.03.01. 10:56

A szülõszobákat és a kórtermeket egyaránt felújítják és átalakítják, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, hogy az anyák, a gyerekek és a családtagok is emberibb, természetesebb és biztonságos környezetben tartózkodhassanak.

A kórház főigazgatója, Halász Gabriella elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumától csaknem 161 millió forintot nyertek a gyermekágyas – benne a koraszülött – részleg és a szülőszobák felújítására, új eszközök beszerzésére. 

Felidézte, hogy az intézmény Magyarországon az elsők között lett bababarát kórház, de ehhez képest is jelentős ugrás a jövő év júniusára befejezni tervezett átalakítás.

Emberibb, a 21. századnak megfelelő körülmények között lehetnek majd együtt az anyák és a csecsemők, valamint akár a családtagjaik is" 

– mondta.

Vajda György, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa közölte: évente mintegy 1300 gyermek születik a zalaegerszegi kórházban. A szülések többségében komplikációmentesen jönnek világra a csecsemők, de az esetek egy részében szükség van a kórházi környezetre, amit ezzel a beruházással szeretnének úgy átalakítani, hogy az családbarát legyen.

Gárdos László, a gyermekosztály főorvosa ehhez azt is hozzáfűzte, hogy a zalaegerszegi már most is azon kevés kórházak egyike, ahol a koraszülött, 1500 grammnál kisebb súlyú csecsemőkkel is egy szobában lehetnek az édesanyák.

Fontos, hogy ezt a környezetet is modernizálják, illetve lehetővé váljon, hogy a több hónapos tartózkodás idején akár az apák is bent lehessenek."
 

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a kormányzati szándék szerint szeretnék növelni Magyarországon a születendő gyerekek számát, amihez szorosan hozzátartozik, hogy a kórházakban is 21. századi körülmények fogadják a kismamákat.

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy az aprófalvas, elöregedő megyében nagy kihívás, hogy növekedjen a születések száma, ehhez pedig szükség van arra a környezetre, ahol anyagilag és egészségügyi szempontból is biztonságban érezhetik magukat az emberek.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere arról tett említést, hogy a zalai megyeszékhelyen 2016-ban volt egy forduló, azóta kisebb mértékben ugyan, de újra folyamatosan növekszik az újszülöttek száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére