Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem? Brüsszel megint kettős mércét alkalmaz

888.hu

2021.10.05. 16:25

Amikor hat éve Magyarország kerítést épített a határon, kemény támadások célpontja lett Brüsszel és néhány tagállam részéről. Most ugyanazért Litvániát vagy Lengyelországot mindenki dicséri – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap által közölt interjúban.
Azt gondoljuk, hogy a hat évvel ezelőtt hozott döntésünk helyes volt, mert kerítés nélkül nem lehet hatékonyan megvédeni a határt. Határvédelem nélkül pedig nem lehet megvédeni az európai kontinenst

- mutatott rá a miniszter.

Kiemelte, hogy a migrációnak egyrészt biztonsági okai vannak, mert a migránsok soraiban sok terrorista van, másrészt civilizációs szempontból is veszélyes, mivel ezek az emberek teljesen más kultúrából érkeznek és nem akarnak integrálódni.

Most Brüsszel ugyanazt mondja, amit mi hat évvel ezelőtt

- jegyezte meg a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint ez a vita inkább ideológiai, mintsem politikai probléma.

Leszögezte:

a lengyel és a magyar kormány konzervatív, hazafias és a keresztény-konzervatív hagyományokon alapul, ami ellentétes a mai brüsszeli liberális mainstream nézeteivel.

„Mi azonban nem készülünk nemzeti érdekeink védelmének feladására, nem akarunk rossz kompromisszumokat kötni. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Brüsszel ezen ideológiai okokból kiközösít bennünket és megakadályozza, hogy hozzáférjünk az európai pénzeinkhez”

- húzta alá a külügyminiszter.

Véleményünk szerint az Európai Unió csak akkor lehet erős, ha a tagállamok erősek lesznek. Elutasítjuk azt a véleményt, miszerint az EU-nak be kellene vezetnie a föderalizmust, létrehoznia valamiféle Európai Egyesült Államokat. Nem akarunk több hatáskört átadni Brüsszelnek és azt akarjuk, hogy a nemzeti kormányok ellenőrzése alatt maradjon a migráció, a szociális- és a családpolitika

- hangsúlyozta a külügyminiszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratukláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére