Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak az ellenzéki nézõknek szól az RTL Klub hírmûsora

Bertha László

2018.02.08. 18:38

Annak ellenére, hogy az RTL Klub azt állítja magáról, hogy független és kiegyensúlyozott híradót sugároz, a valódi tartalom mégsem errõl árulkodik.

A Figyelő írása szerint, ha valaki végignézi a hírműsor elmúlt hetének beszámolóit, többnyire olyan témákra számíthat, mint Mészáros Lőrinc, az „összeomló” egészségügyi ellátás és a BKK. Mindemellett természetesen még néhány ellenzéki sajtótájékoztatóról is beszámolnak estéről estére.

A múlt héten például a legnépszerűbb megszólalók között volt az RTL szerkesztői körében Karácsony Gergely és Vona Gábor is. A legutóbbi rendkívüli parlamenti ülésnapról is úgy számoltak be, hogy a Jobbik elnökének mondatait idézték vissza szó szerint, míg a kormánypárt válaszát már nem mutatták be, csak röviden összefoglalták.

Az, hogy mikor mennyi politikával foglalkozik az RTL híradója, az nagyon komolyan függ az aktuális nézői igényektől.”

– nyilatkozta még novemberben a csatorna vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter a hozzájuk közel álló 24.hu nevezetű bulvárportálnak.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy főképp az ellenzéki pártok véleményére, Vona Gáborra és Karácsony Gergelyre kíváncsiak a balliberális nézők.

A Figyelő birtokába jutott felmérés szerint ugyanis az RTL Klub híradójának nézői körében felülreprezentáltak az ellenzéki pártok az országos pártpreferenciai átlaghoz képest.

Vagyis az RTL Klub Híradóját leginkább a jobbikos választók nézik. A kormánypárti szavazókat pedig úgy tűnik, nem igazán érdekli az RTL Klub hírműsora”

írja a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére