Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Csak az egyéneken múlik, hogy élnek-e az oltás felvételének lehetőségével”

888.hu

2021.05.11. 13:30

Müller Cecília országos tiszti főorvos a mai sajtótájékoztatón közölte, hogy a járványügyi adataink ugyan javuló tendenciát mutatnak, de csak az oltások segítségével lehet a vírust megfékezni.

 

Azt a fegyvert, amelyet a betegség megelőzésére használunk, széles és kiterjedt körben kell alkalmaznunk”

– mondta az oltás felvételére biztatva, majd hozzátette, hogy jelenleg Magyarországon hatféle vakcinát alkalmaznak.

Közölte, hogy hajnalban 200 ezer második dózisú Szputnyik vakcina érkezett, és ezzel teljesült az Oroszországgal kötött szerződés.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy még most kell időpontot foglalni az orosz vakcinára, mert ettől kezdve csak korlátozottan lesz elérhető, mivel a szerződés teljesült. A Szputnyikról korábban minden szakértő kimondta, hogy hatásos és biztonságos.

Egymillió ember vette fel ezt a vakcinát

– tette hozzá.

Köszönetet mondott a fiataloknak a nagy aktivitásért. A 193 ezres 16–18 éves korosztályból 84 ezer fő regisztrált érvényesen – tette hozzá. Számukra is lehetővé tették az időpontfoglalás lehetőségét, 80 százalékuk pedig már meg is tette azt.

Ők jelentik azt a korosztályt, akik szeretnének a szabadságukkal élni.”

Ma SMS-t is kapnak.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a szombaton és vasárnap regisztrált hatezer fiatal számára szintén lehetséges lesz az időpontfoglalás, ami szerdáig nyitott, mert csütörtöktől megkezdődik a védőoltások beadása. Minden fiatalt arra biztatott, hogy foglaljon időpontot.

Összességében 90 ezer 16–18 éves fiatal kaphat majd védőoltást”

– mondta Müller Cecília.

Az egész világon folytatódik az oltási kampány, „mert a vírus nem válogat”, a pandémia továbbra is zajlik.

A valaha volt legnagyobb oltási kampány zajlik a világon.

194 országban több mint 1,29 milliárd adagot adtak már be a különféle oltásokból – tette hozzá.

Kizárólag a védőoltással tudunk véget vetni a járványnak, és szabadulni ebből a fogságból.

Közölte, hogy Magyarország 44 százaléka már beoltott, legalább az első adagját megkapta. Az Európai Unió pedig igyekszik felzárkózni, ott egyelőre 30 százalékos az arány.
Kiemelte: fontos felvenni a második adag vakcinát is, hiszen így tehető teljessé a védettség. Kivétel ez alól a Janssen oltóanyaga, amelyből egyetlen adag is elegendő az immunitáshoz.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a háziorvosi rendelőkben szintén zajlik az oltások beadása. Ma 334 620 darab Pfizer-vakcina érkezett, ezekkel folytatódik az első és a második körös oltások beadása. A tiszti főorvos továbbra is arra kért mindenkit, hogy ha eddig nem tette, regisztráljon.

Az egyéni védettség rendkívül fontos, ami majd közösségi védelmet is generál”

– mondta.

Azok is felvehetik a védőoltást, akik három hónapon belül átestek a betegségen – mondta Müller Cecília. Nekik azt javasolta, hogy vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal.

Napról napra nő az esélyünk arra, hogy visszakapjuk a megszokott életünket”

– tette hozzá.

Müller Cecília kéri mindenkitől a felelős hírfogyasztást, hogy megfelelő forrásokból tájékozódjanak, ugyanis sok téves információ kering az interneten.

Senki ne engedjen teret azon híreknek, amelyek nem engedik felszabadulni a lelkünket”

– tette hozzá. Javasolja, hogy mindenki szánjon időt a kikapcsolódásra, a szeretteire, táplálkozzon egészségesen, aludjon eleget, de mindezek mellett fizikai aktivitásra is szükség van.

Hamarosan közzéteszik a poszt-Covid-ambulanciák elérhetőségét – mondta Müller Cecília, emellett a szakrendelések is rendelkezésre állnak. Azt ajánlja, hogy ha fennmaradnak a poszt-Covid-szindróma tünetei, vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyelőre még nem azonosítottak indiai vírusmutánst Magyarországon.

A kórokozók nem ismernek határokat, nem lehet megállítani őket, nem kizárt, hogy megjelenhet Magyarországon”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére