Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak a valódi jobboldal mentheti meg Európát

Bertha László

2016.03.27. 19:28

Európát csakis a valódi konzervatív jobboldal mentheti meg. A mostani folyamatok biztatók, egyre több európainak lesz fontos a saját identitása, a saját kultúrája - nyilatkozta a Magyar Demokratának Daniel Friberg.

Európát csakis a valódi konzervatív jobboldal mentheti meg. A mostani folyamatok biztatók, egyre több európainak lesz fontos a saját identitása, a saját kultúrája – nyilatkozta a Magyar Demokratának Daniel Friberg, a Magyarországon élő svéd közgazdász, A jobboldal visszatér című könyv szerzője.

Daniel Friberg szerint a valódi jobboldalt 1945, majd az 1968-as szélsőbaloldali megmozdulások után diszkreditálták, összemosták a nácikkal. Ennek következtében pedig a magukat jobboldalinak valló pártok, mint a svéd Mérsékelt Párt vagy a német CDU, fokozatosan feladták saját konzervatív világképüket, elfogadták a liberális dogmákat, ez pedig a bevándorláspolitikájukban is megmutatkozik.

A svéd közgazdász szerint ezeket a pártokat ma már nem lehet megkülönböztetni egymástól. Közép-Európában azonban folyton meg kellett harcolni a megmaradásért, ami erősítette a nemzeti immunrendszert, ezért is voltak képesek a magyarok nemet mondani a bevándorlásra. Friberg a Demokratának elmondta, hogy ezzel szemben Svédországban elkényelmesedtek az emberek, illetve meghatározóvá vált a fehér európaiakban bűntudatot keltő szellemi irányzat.

Daniel Friberg A jobboldal visszatér című könyv szerzője, az Arktos Kiadó tulajdonosa, emellett a Motpol metapolitikai thinktank alapítója is.

A metapolitikával kapcsolatos kérdésre Friberg kifejtette, hogy a liberálisok és a marxisták felismerték, hogy a politikai hatalomhoz a közgondolkodás átformálásán keresztül vezet az út. Ennek köszönhető, hogy benyomultak a médiába, a kultúrába, az oktatásba, valamint egy új nyelvet alakítottak ki.

Ellentmondást nem tűrően tematizálták a közbeszédet, devianciákat normává emelve, hagyományos normákat pedig kirekesztő, szélsőséges, idejétmúlt rendellenességnek beállítva.”

– jelentette ki Daniel Friberg, aki szerint ugyanezt a metapolitikai megközelítést kell alkalmazni a konzervatív jobboldalnak is a médiában, illetve a közbeszéd minden szintjén, ugyanis ez teremti meg a politikai mozgásteret.

A szerző elmondta, hogy a liberálisok egészen odáig jutottak Svédországban, hogy a liberális párt ifjúsági tagozata újabban már a vérfertőzést és a nekrofíliát akarja törvényesíteni. Friberg szerint a mostani folyamatok biztatók, amihez persze hozzájárult a bevándorlási válság is, hiszen erős traumák érték az európai társadalmakat. A válság során azonban az is megmutatkozott, hogy a baloldali, liberális és áljobboldali pártok krízishelyzetben impotensek, képtelenek választ adni a kihívásokra. Európát pedig csakis a valódi konzervatív jobboldal mentheti meg – mondta Daniel Friberg.

(Magyar Demokrata)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére