Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Célegyenesben a tram-train

888.hu

2021.08.27. 07:00

Már nem kell sokáig várni a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train átadására.

 

Megkapták a vasúthatósági engedélyt a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train járművei, így megkezdődhet az ötvenezer kilométeres futópróba. A tesztet mind az öt villamos-dízel hibrid szerelvénynek hiba nélkül kell teljesítenie – írta a Magyar Nemzet pénteken.

A tervek szerint valamikor késő ősszel indulhat el az első magyar – és közép-európai – vasút-villamos rendszer utasforgalmi szakasza, ideiglenes menetrenddel.

Időközben elkészültek a vásárhelyi karbantartó bázis tervei, a kivitelezés megkezdése tavaszra várható. Előrébb tart a szegedi remíz, a Szeged rendező pályaudvaron már épül a javítócsarnok, és a közműkiváltások is zajlanak. A járműtelep és a külső vágányhálózat megvalósításának határideje jövő február. Toborozzák a járművezetőket is.

A lap emlékeztet, hogy a Hódmezővásárhely–Szeged vasút-villamos rendszer létesítése érdekében 2012-ben született meg az első részletes megvalósíthatósági tanulmány. A fejlesztés lényege, hogy

a meglévő városközi vasúti pályát, valamint a Szegeden kiépült villamoshálózatot felújítják és összekötik, Hódmezővásárhelyen belül pedig kiépítik a városi villamospályát.

Mivel a nagyvasút nem villamosított, olyan hibrid működésű villamosszerelvényeket szereztek be, amelyek a nyílt pályán dízelmotorral haladnak, a városon belül pedig az ott kiépített energiaellátást veszik igénybe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére