Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bűvészkedett egyet a Kúria a népszavazás kérdéseivel

888.hu, Magyar Nemzet

2021.10.22. 20:30

A Kúria úgy ítélte meg, nem lehet népszavazásra bocsátani azt a kérdést, hogy „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?” – értesült a Mediaworks Hírcentruma.

 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a döntés nem lepte meg a kormányzati szereplőket, hiszen elképzelhetőnek tartották, hogy az ötből egy kérdéssel szemben jogi bűvészkedéssel kifogást lehet emelni. Ez meg is történt, ami már csak azért is borítékolható volt, mert a döntést meghozó bírói tanácsot az a Kovács András vezette, aki korábban egy a határon túli levélszavazatokkal összefüggő határozatban

gyakorlatilag megfosztotta egy parlamenti mandátumtól a Fideszt.

Lényeges körülmény, hogy a másik négy kérdés különböző tanácsoknak lett kiszignálva, vagyis azok sorsáról nem Kovács Andrásék döntenek majd.

A szóban forgó döntést illetően a következő kifogás vetődött fel: amennyiben az igen szavazatok kerültek volna többségbe, akkor abból jogalkotási kötelezettsége fakadt volna az Országgyűlésnek, mégpedig olyan, amely az alaptörvény módosítását is szükségszerűvé tette volna.

Olyan kérdést azonban nem lehet népszavazásra bocsátani, amely az alaptörvény módosítását vonhatja maga után.

Mint írják: a kérdés megfogalmazói – a Kúria tanácsától eltérően – vélhetően nem számoltak azzal, hogy a népszavazáson résztvevő személyek többsége támogatná, hogy a fiatalkorúak számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések.

A Kovács András vezette tanács a Kormány népszavazási kezdeményezésének hitelesítésével szemben megfogalmazott „érvei” közé

ideológiai szólamokat is becsempészett,

ami komoly problémákat okozhat. Az egyes bírósági ítéletek meghozatalakor ugyanis a bírók olyan döntésekre hivatkoznak, amelyek az adott ügyben alkalmazandó jogszabályok értelmezését segíthetik.

A bírói ítéletek egy-egy mondata is fontos tehát, ebben az esetben pedig félreviheti az Alaptörvény és a törvények értelmezését az a néhány mondat, amit a Kovács vezette bírói tanács az ítéletbe, mint trójai falóba elrejtett.

A Kúria tanácsa hitet tesz amellett, hogy a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga viszonylagos, mivel az az ún. interszexuális személyekre nem vonatkozik. Kovácsék szerint tehát

az emberek nemcsak férfiak vagy nők, hanem egyéb „genderűek” is lehetnek,

holott születési rendellenességek esetén is eldönthető, hogy az újszülött gyermek melyik nemhez tartozik. A tanács ezzel hitet tett a genderideológia mellett: szerintük elegendő arra hivatkozni, hogy a gyermek születési neme nem megállapítható, és máris megkerülhető az Alaptörvény védelmi szabálya, a nemátalakító beavatkozás tilalma.

Mint köztudott, a kormány idén nyáron nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottsághoz azt az öt kérdést, amelyben népszavazást kezdeményezett.
Az NVB-nek a benyújtástól számítva 60 napja volt arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről, amit meg is tett. A testület határozata ellen ellen 15 napon belül lehetett jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amely ugyancsak megtörtént, így a következő kérdésekkel összefüggésben kellett a bírói fórumnak döntést hoznia:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?,

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?,

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?,

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?,

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tony Blair a woke-izmus elutasítására szólította fel a brit ellenzéki vezetőt

A volt miniszterelnök arra kérte Keir Starmer brit ellenzéki vezetőt, hogy „utasítsa el a kisebbség ébredését”, ha meg akarja nyerni a következő választást.

Halálosan megfenyegették Kásler Miklóst és családját

Éjjel-nappal civil és egyenruhás rendőrök felügyelik Kásler Miklóst, amióta megfenyegették az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) vezetőjét – írta meg a Blikk.

Az Üdvhadsereget is elérte a woke-izmus

Az Üdvhadsereget is elérte a woke-izmus

A jótékonysági szervezet arra kéri fehér adományozóit, hogy az ünnepi bevásárláskor ne csak adományozzanak, hanem kérjenek bocsánatot a rasszizmusukért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére