Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bûncselekmény gyanúja merülhet fel az ellenzék netes közvetítései miatt

Forisek Ádám

2019.01.14. 10:10

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint szabályt sérthettek az MTVA székházába tavaly év végén bejutott ellenzéki képviselõk.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke hétfő reggel az M1 csatornán beszélt arról, hogy az ellenzéki országgyűlési képviselőkre is vonatkozik az Európai Unió adatvédelmi rendelete.

Péterfalvi Attila elmondta, az ellenzéki képviselők székházból történő internetes közvetítései miatt a személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja merülhet fel, ami a jogellenes adatkezelésnek egy büntetőjogi aspektusa.

Az ügyben azt is vizsgálni kell, hogy a képviselők milyen célból kezelhetnek személyes adatokat. A szabályok értelmében a képviselők a feladataikkal összefüggésben gyakorolhatnak különböző jogokat, és azokba az intézményekbe léphetnek be, amelyek a végrehajtó hatalom alá tartoznak – fejtette ki az elnök, hozzátéve: rögzíteni kell, hogy ezen intézmények ellenőrzése során milyen személyes adatokhoz férhetnek hozzá, és miként kezelhetik ezeket, ugyanis erre vonatkozóan nincsen konkrét szabály.

Péterfalvi Attila: Minden jogszabálynak ellentmond az, amit a szcientológia tett

Interjút adott a 888-nak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője, aki részletesen beszámolt arról, hogy mik és milyen visszaélések történtek a Magyarországi Szcientológia Egyháznál. Olyanok adatait is tartalmazták a dossziék, akik soha semmilyen kapcsolatban nem álltak a Szcientológia Egyházzal." 888.hu: Egy korábbi interjújában azt mondta, hasonló mértékű jogsértést még nem tapasztalt a karrierje során.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére