Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesten három kormánypárti és egy ellenzéki jelölt nyert a kerületi időközi választásokon

888.hu

2022.06.27. 08:30

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „csalódást keltő eredmények születtek az ellenzéki pártok számára”.

 

A IV. kerület 2-es és a VIII. kerület 5-ös egyéni választókerületében a képviselő halála miatt, az V. kerület 3-as és a VII. kerület 4-es egyéni választókerületében lemondás miatt kellett időközi voksolást kiírni.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok, csak Újpesten sikerült győzni, a VII. és a VIII. kerületben a Fidesz elhódította a képviselői helyet a kerületi képviselő-testületben. Hozzátette: még Szegeden is fölényesen nyert a Fideszes jelölt.

 

Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen. A budapesti körzetekben a választói részvétel két helyen még a 20 százaléknak is alatta maradt, a másik két körzetben is csak leheletnyivel volt több. Így talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak.”

 

– fogalmazott a főpolgármester.

A kétharmados józsefvárosi jobboldali győzelemről Kocsi Máté is beszámolt közösségi oldalán.

„Megsemmisítő vereséget szenvedtek Pikó Andrásék a józsefvárosi időközi választáson, a mi jelöltünk, Gondos Judit kétharmadot kapott.”
– írta Fidesz frakcióvezetője. Kiemelte: az összes baloldali párt és a polgármester által támogatott DK-s jelölt mindössze a szavazatok alig egyharmadát kapta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére