Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budaházy: kizárt, hogy lesz Jobbik-kormány

Sümeghi Lóránt

2018.03.09. 16:00

1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt - nyilatkozta a magát magyar hazafiként meghatározó Budaházy György a Figyelõnek adott exkluzív interjújában.

A radikális jobboldal szimbolikus alakja többek között a bevándorlásról, a Jobbikról és az Orbán-kormányról is beszélt, melyet az Origo szemlézett.

Novák Előd: Öngólt rúgott Vona azzal, hogy Bécs miatt támadta a Fideszt

Novák Előd a közösségi médiában fejtette ki a véleményét arról a már-már nevetséges mértékű elvtelenségről és köpönyegforgatásról, amelyet Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke megenged magának. 

Budaházy a migrációs válságról azt mondta, hogy egy teljesen idegen kultúra érkezett ide, amelynek olyan a felfogása a világról, az ember és közösség viszonyáról, ami teljesen idegen az európai emberek számára. Meglátása szerint

nagy problémát jelent, hogy Nyugat-Európában még mindig az az ideológiai kör van hatalmon, amelyik ezt a veszedelmes idegenséget behozza a földrészünkre."

A magyarországi belpolitika kapcsán az Orbán-kormányra célozva elmondta, hogy egyetlenegy olyan kormány sem volt korábban Magyarországon, amelyik érdeklődött volna az emberek véleménye iránt. Szerinte Orbán Viktor a nemzeti konzultációval ezt bevezette.

Azt is elismerem, hogy 1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt" 

– érkezett az újabb elismerés Orbán Viktor kormányának. Hozzátette, hogy sok mindent lehetne jobban csinálni, de akkor is ez az eddigi legjobb.

Képtelenség Vona Gábor arculatváltásait lekövetni

Vona Gáborról úgy vélekedett, hogy képtelenség követni az arculatváltásait, és emiatt szerinte a radikálisok kiábrándultak a Jobbikból. Budaházy arra figyelmeztetett, hogy

nagy hiba lenne Vonáéktól nyíltan összefogni Gyurcsányékkal, hiszen ha még egyszer hatalom közelébe kerülne ez a balliberális csőcselék, az megbocsáthatatlan lenne."

Később ezt megismételte: ha a balliberális oldal még egyszer a hatalom közelébe kerül, és ebben a Jobbik felelős lesz, azt nem lehet megbocsátani. Emlékeztetett, hogy a Jobbiknak az volt az alapállása, hogy „ami jó a nemzetnek, azt támogatjuk, ami nem jó, azt nem." Ezután pedig egyenesen a baloldal felé kacsintgató pártelnöknek üzent:

Vona irányváltásaival sokan nem értenek egyet, de kivárnak a választásokig, hogy mi lesz."

Morvai: szemkilövetőkkel egyezkedik a Jobbik

Morvai Krisztina nyílt levelet írt Varga-Damm Andreának és a jobbikosoknak, akik mostanra már elbagatellizálják a Gyurcsány-éra rendőrterrorjának időszakát.

Vona eltávolításának burkolt belebegtetése után arra a kérdésre, hogy lesz-e Jobbik-kormány, azt felelte, hogy

kizárt." 

Nem rejtette véka alá a Vonáéknak a Momentummal és az LMP-vel való együttműködésről kapcsolatos véleményét sem, Budaházy szerint ez „vállalhatatlan". Szerinte ezek a pártok

a Nyugatot jelenleg tönkretevő liberális, migránssimogató genderagymenést képviselik."

Mint ismert, nemrég Novák Előd és Morvai Krisztina is markánsan bírálta a Jobbik elvtelen taktikázását, politizálását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére