Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel nem vette figyelembe Magyarország hivatalos érveit a jogállamiságról

888.hu

2020.10.10. 10:30

Az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket a jogállamiság helyzetéről készült jelentésében – írta az igazságügyi miniszter a Facebookon szombaton.

Varga Judit emlékeztetett, Vera Jourová bizottsági alelnök pénteki interjújában visszautasította az Európai Bizottság jogállamisági jelentése kapcsán megfogalmazott magyar kritikákat. Emellett megjegyezte, hogy a jelentések készítése során a bizottság legfőbb partnerei és forrásai minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a bizottság „nemes egyszerűséggel” figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket – szögezte le Varga Judit.

A miniszter szerint az alelnök egy másik fontos részletet is elfelejtett megemlíteni: a bizottsági jelentés visszatérő jelleggel hivatkozik bizonyos civil szervezetekre.

A jelentésben 14 alkalommal idézik 12 civil szervezet álláspontját, a 12 szervezet közül a közelmúltban 11 részesült a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatásában – írta Varga Judit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére