Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést

Nagy Gábor

2018.02.21. 18:28

Ezért azt meg kell védeni. A tagállamok ugyanis nem veszthetik el azon lehetõségüket, hogy a lakosság érdekében beavatkozzanak az energiaárak alakulásába.

Gyürk András, a Fidesz-KDNP EP-képviselője közleményében elmondta: a villamosenergia-piac jövőjét meghatározó jogszabálycsomag elfogadása további lépés az energiaunió, az egységes, fogyasztóközpontú energiapiacok megvalósítása felé. Hozzátette: bár az Európai Parlament illetékes szakbizottságának sikerült egy lényegesen megengedőbb tervezetet kialakítania a szabályozott árak kivezetésére vonatkozóan, a siker azonban nem teljes.

Ugyanis még mindig időbeli korláthoz és egyéb feltételekhez kötött az árszabályozás fenntartása a háztartások körében,

ezzel szűkítve a tagállamok hatáskörét a lakossági energiaárak féken tartásában.

Ez olyan kérdés, amelyben nem tudunk engedni. A fogyasztók érdekeinek védelme az elsődleges feladatunk, és én úgy látom, hogy Magyarországnak szüksége van erre az energiapolitikai eszközre"

– fogalmazott a kormánypárti EP-képviselő.

A jelentés első tervezete radikális módon írta elő a szabályozott árak minél hamarabbi kivezetését, nagyon rövid átmeneti időszak lehetővé tételével. A módosító javaslatoknak köszönhetően a mostani, kompromisszumos verzió, feltételekhez kötötten megengedi a szabályozott árak alkalmazását tízéves időtartamra. A tanácsi verzióban nem szerepel időkorlát, a cél az, hogy a későbbi tárgyalások során ez az álláspont érvényesüljön.

Ha azonban nem lesz számunkra megfelelő a végleges szöveg, akkor a végső szavazáson nem fogjuk tudni támogatni a javaslatot"

– zárta közleményét a képviselő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére