Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bróker Marcsi gyönyörû kapcsolata a Jobbikkal és a szocikkal

Bokor Gábor

2017.01.04. 18:28

Úgy tûnik, hogy a nemrég Belize-ben elkapott Kun-Mediátor Marcsika ezernyi szálon kötõdött a Jobbikhoz és az MSZP-hez is.

A magyar politikai élet krémjével is tartotta a kapcsolatot a december közepén Belize-ben elfogott Dobrai Sándorné, ismertebb nevén Bróker Marcsika. A Kun-Mediátor nevű vállalatán keresztül több tízmilliárd forintot sikkasztott el az asszony. Az ügy hátterében a Jobbik, valamint a baloldali ellenzéki pártok is felbukkannak. A Kun-Mediátor Kft. sosem kapott engedélyt a betétgyűjtésre, ennek ellenére az utazási irodaként működő cég folyamatosan magas hozamot ígért az ügyfeleinek. Tevékenységét 15 éven át folytatta, egészen addig, míg 2015 tavaszán be nem dőlt a piramisjátékra épülő cége, ám addigra Marcsika már rég külföldön tartózkodott.

A karcagi lakosok és a megyei közgyűlés elnöke szerint Bróker Marcsi jó barátságban volt azzal a Szeivolt Istvánnal, aki az Épkar Zrt.-t vezette. Ez a vállalat az Egressy út 28-30. alatti telken volt bejegyezve, akárcsak a Kun-Mediátor. Szeivolt több ízben támogatta az MSZP és a Jobbik kampányát is.

A Kun-Mediátorral szemben lévő bolt tulajdonosa szerint a férfi hetente többször is járt Dobrai Sándorné irodájában annak ellenére, hogy már rég elköltözött Karcagról.

Rendszeresen csókolóztak nyilvánosan, nem is próbálták titkolni, hogy közel állnak egymáshoz"

– mondta a Tényeknek a férfi.

A Szeivolt vezette Épkar Zrt. birtokolta a karcagi Fehér Holló szállodát, ahol Marcsika lányai béreltek irodát, 2010 előtt pedig az MSZP is tartott több rendezvényt a helyszínen.

Karcagon az a hír járja, hogy a Jobbik is kapott 25 millió forintot"

– mondta Béres Sándor a Tényeknek.

Bár Szeivolt egy 2015-ös közleményében kategorikusan tagadta, hogy bármi köze lenne a Kun-Mediátorhoz, és nem támogatták a fent említett két pártot sem, 2012-ben egy jobbikos képviselő arról beszélt, hogy azért távolították el a pártból, mert kritizált egy, az Épkarhoz, vagyis Szeivolthoz köthető beruházást. Filó András szerint párttársai azt mondták neki, hogy az Épkar támogatta a Jobbik kampányát.

Egyikük megismételte a kérést, kiegészítve azzal, hogy az Épkar támogatta a Jobbik kampányát, és az interpellációm nagy károkat okozhat a következő versenytárgyalások során”

– mondta Filó.

A nyomozóhatóságok egyelőre nem tudják, hova is rejtette Marcsika a több tízmilliárd forintot, amit sikerült kicsalni az ügyfeleitől.

A Pesti Srácok még 2015-ben írta azt, hogy a 2010-es választási vereség után az Épkar Zrt. lett a karcagi Jobbiknak a mecénása. A három évvel ezelőtti választások után a Jobbik karcagi képviselője Lukács László György lett, akinek az apja, Lukács Szilveszter és az anyja, Séllei Ilona is karcagi ügyvédek, akik közösen egy ügyvédi irodát üzemeltetnek. Ez az iroda az Épkarral, és azon keresztül Szeivolttal is kapcsolatban állt.

Az ügyvédi iroda ugyanabban a Táncsics körút és a Horváth Ferenc utca sarkán lévő házban van bejelentve, mint ahol a Kun-Mediátor.

A jobbikos Lukács László Györgynek édesapja 2001-ben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat közbeszerzési eljárása miatt indult jogorvoslati ügyben képviselte az Épkart.

Külön érdekesség, hogy 2014-ben, az európai parlamenti mandátumot nyert jobbikos Balczó Zoltán parlamenti helyét nem a pártlistán soron következő politikus nyerte el, hanem pont Lukács László György. 

2015-ben Tállai András, az NGM államtitkára arra kérte a jobbikos képviselőt, hogy tisztázza magát a brókerügyben, Lukács azonban a válaszában rágalomnak nevezte az államtitkár szavait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére