Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit lap: Orbán és a tavalyi kvótanépszavazás borsot tört az EU vezetõinek orra alá

Sümeghi Lóránt

2017.12.11. 19:28

Az Express nevû brit konzervatív napilap terjedelmes írásban foglalkozik Magyarország és Brüsszel kapcsolatával, különös tekintetben a kvóták elleni küzdelem szempontjából.

A napilap szerint komoly politikai csata bontakozott ki Brüsszel és a migránskvótákat elutasító európai országok között, leginkább Magyarországra helyezve a hangsúlyt. Elmondásuk szerint azonban 

a büszke magyar miniszterelnök az uniós nyomásgyakorlást és a migránskvótákat a tavalyi népszavazás segítségével határozottan visszautasította."

Megemlítik, hogy Magyarországon kívül Lengyelországgal és Csehországgal kapcsolatban is falakba ütköztek azok az uniós döntéshozók, akik erőltetni akarták a kényszerbetelepítéseket.

A brit lap szerint Brüsszel egy szuperállam létrehozásán fáradozik, és Jean-Claude Juncker vezetésével súlyosan meg szeretné büntetni e három országot, mivel nem hajtanak fejet a bevándorláskérdésben meghozott uniós szabályok előtt. Az Express többek között azt is megjegyzi, a 2015-ben kiötlött, migránsok áthelyezését megcélzó kvóták kifejezetten sikertelennek bizonyultak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére