Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Breaking! Orbán Viktor a koronavírusról: Sem bagatellizálni, sem pánikot kelteni nem szabad

Filipp Dávid

2020.03.05. 14:43

Megtartotta csütörtöki ülését az operatív törzs a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor ismertette a tegnap esti adatokat.

Elmondása szerint Magyarországon 2 fertőzött van, 24-en vannak karanténban, míg 230 mintát vizsgálnak a szakemberek.

A miniszterelnök közölte: minden nap a nyilvánosság elé tárják a friss adatokat, és a magyar védekezés 3 részre összpontosít.

Egyelőre az egyedi esetekre koncentrálunk, ugyanis nem alakultak ki az országban csoportos esetek, így gócpontok sincsenek és tömeges megbetegedésről sem beszélhetünk. A célunk az, hogy ne is alakulhassanak ki gócpontok Magyarországon – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az operatív törzs megállapította, a koronavírus két veszélyt rejt magában: egyrészt népegészségügyi, másrészt gazdasági veszélyt.

Ez egy olyan vírus, amely egyszerre tud kárt tenni az egészségben és a gazdaságban. Az emberi életek, az egészség védelme a legfontosabb, a gazdasági kérdések ezután következnek – jelentette ki.

Továbbá Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány kész minden forrást és támogatást megadni a fertőzés elleni védekezésre, anyagi gátja nem lesz a védekezésnek, illetve arra kérte a pártokat, hogy gyakoroljanak önmérsékletet, ugyanis a járványhelyzettel való szembenézés nem pártpolitikai ügy.

A hatóságoktól pontos munkát, hatékonyságot és kitartást vár el a miniszterelnök, a polgároktól pedig együttműködést kér. Elmondta, a vírus elleni küzdelem kényelmetlenségekkel járhat, így türelemre van szükség.

Orbán Viktor szerint két dolgot kell elkerülni: nem szabad elbagatellizálni a problémát, de pánikot sem szabad kelteni.

A tömegrendezvényekről Orbán elmondta: egyelőre a szervezőkre bízzák, hogy elhalasztanak-e ilyen rendezvényt. A kormány legkésőbb jövő hét kedden dönt arról, megtartják-e a március 15-i ünnepséget.

Az operatív törzset Pintér Sándor belügyminiszter vezeti, amely stabilitást, biztonságot és kiszámíthatóságot jelent az elkövetkezőkben a munka terén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére