Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bővül az áldozatsegítő központok száma

888

2020.11.25. 08:20

Az ENSZ nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából jelentette be a hírt közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy a meglévő négy mellett december elején Kecskeméten és Szegeden is megkezdi működését egy új áldozatsegítő központ.
A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére sem függesztjük fel az áldozatsegítő központok működését, és folytatódnak az áldozatsegítés éve keretében ígért fejlesztések is”

– mondta az igazságügyi miniszter.

Ismertette, hogy az áldozatsegítő központok szolgáltatásai a bűncselekmény következtében bajba jutott személyeknek nyújtanak segítséget ingyenes jogi és pszichológiai tanácsadás formájában. Továbbá a központban dolgozók abban is segítenek, hogy a kialakult anyagi krízishelyzetben minél hamarabb hozzáférhessenek az enyhítő pénzügyi támogatásokhoz.

Hozzátette, hogy aki a vírushelyzet vagy más ok miatt nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni a központot, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető 06-80-225-225-ös telefonszámon kérhet segítséget.

Jelezte, hogy az elérhető szolgáltatásokról bővebb információk a vansegitseg.hu weboldalon találhatók.

Az áldozatsegítés szolgáltatásai továbbra is elérhetőek, és fejlesztésük folyamatos, mert mindenki számára van segítség!

– mondta Varga Judit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére