Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bõvül a határvadász-állomány, újabb képzések indulnak

Forisek Ádám

2017.03.03. 13:58

Március elsején újabb határvadász képzési ütem indult az ország hét pontján, az állomány 189 jelölttel bõvült.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken, a rendőrség honlapján számolt be arról, hogy újabb 189 fő jelentkezett határvadásznak.

A magyar kormány még a tavalyi évben, egészen pontosan 2016. augusztus 10-én határozott a Készenléti Rendőrség határvadász osztályainak 3000 főre történő bővítéséről, válaszolva az Európát sújtó illegális bevándorlásra.

Az országos toborzás szeptember elején indult 2016-ban. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a határvadászat sokak számára szimpatikus, a rendőrség 2017. március 2-i adatai alapján összesen 2770 fő nyújtott be a képzésre pályázatot. Az új képzés március elsején indul Miskolcon, Nyírbátorban, Orosházán, Szegeden, Debrecenben, Kiskunhalason, valamint Pécsett, és augusztus 25-én fejeződik be. Jelentkezni továbbra is lehet, a rendőrség Facebook- valamint Twitter-oldalán, vagy akár e-mailen, telefonon keresztül is.

A felvételt nyert pályázók a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, ezalatt az idő alatt bruttó 161.000 forintot kereshetnek. A második hónap végén pedig, sikeres modulzáró vizsga letétele esetén, 12 hónapos próbaidő után a rendőrség hivatásos állományába kerülhetnek az új tagok, 220.300 forintos havi alapilletménnyel.

(MTI, police.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére