Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány: Vészhelyzetben zsarol és valótlanságokat állít a Magyar Orvosi Kamara

888.hu

2020.03.11. 21:59

Zsarol és valótlanságokat állít veszélyhelyzetben a Magyar Orvosi Kamara (MOK), szögezte le az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében határozottan cáfolta a kamara vezetőinek sajtótájékoztatóján elhangzottakat. A MOK szerdán arra kérte a kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni fertőzésvédelmét biztosító eszközök beszerzéséért.

Az Emmi aláhúzta,

minden kórházban bőségesen rendelkezésre állnak a megfelelő védőeszközök az orvosoknak, a nővéreknek és szakdolgozóknak. A mentők védőruhában viszik be azokat, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. A kórházakban védőruhás orvosok vizsgálják az embereket. További hatvanezer olyan speciális maszk van, amely a legnagyobb biztonságot garantálja azoknak az egészségügyi dolgozóknak,

akik naponta szoros kapcsolatba kerülnek az új koronavírusos betegekkel és fertőzésgyanús emberekkel – sorolta a minisztérium.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ új eljárásrendje biztosítja, hogy a háziorvosok a lehető legkevésbé találkozzanak azokkal, akiknél felmerülhet a koronavírus-fertőzés – írta a tárca.

Közölték: „A MOK vezetésében ülő orvosoknak tudniuk kell – ha nem tudják, az nagy baj, ha tudják és mégis az ellenkezőjét állítják, akkor az már minősíthetetlen -, hogy

a háziorvosoknak maguknak kötelességük biztosítani a működésükhöz szükséges feltételeket.”

A betegeik biztonságán túl a sajátjukért is felelnek. Ha kell, az állam kisegíti őket, most például védőmaszkokkal – írta az Emmi.

A tárca szerint nem igaz az sem, hogy nem megfelelő a lakosság informálása. Az operatív törzs naponta tart tájékoztatót, tucatszor hallhatók-láthatók a megelőzést szolgáló rádióhirdetések és tévés kisfilmek, a kormány a hivatalos oldalán, a zöldszámokon és e-maileken keresztül állandó kapcsolatot tart a lakosokkal.

Az pedig példátlan, hogy a MOK vezetése veszélyhelyzetben „próbálja zsarolni a kormányt” az orvosok önként vállalt többletmunkájának felmondásáról szóló nyilatkozatok letétbe helyezésével

– vélekedett a minisztérium, hozzáfűzve, hogy ilyenre sehol nincs példa a világon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére