Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Botrány Szegeden: eltûntek a Mars téri dózer közérdekû adatai a rendõrségrõl

Horváth József György

2018.02.02. 13:22

Úgy látszik, a Botka-féle városvezetésnek semmi sem szent.
Az eltűnt közérdekű adatokból kiderülhetett volna, hogy ki, hogyan és mikor adott utasítást a híres Mars téri dózerolás rendőri biztosítására.

Néhány héttel ezelőtt a károsult kereskedők közérdekű adatigénylést nyújtottak be annak érdekében, hogy kiderítsék, hogy milyen alapon rendelte ki az éj leple alatt a Botka-féle városvezetés 2009-ben a rendőröket a piacra, és a hatóság miért nem védte meg az árusok törvényben garantált jogait és építményeit.

A károsultak közérdekű adatigényléssel fordultak dr. Piros Attila dandártábornokhoz, az újonnan kinevezett Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez.

A Mars téri kereskedők most arról tájékoztatták a SzegedMa.hu-t, hogy dr. Piros Attila rendőrfőkapitány dokumentumok helyett döbbenetes válaszlevelet küldött számukra. A levélből ugyanis kiderült, hogy a közérdekű adatokat leselejtezték és megsemmisítették a rendőrségnél.

A dandártábornok azt írta levélben, hogy a 2009-es piaci dózerolás idején hatályban lévő rendőrségi irattározási szabályzat alapján jártak el, és emiatt selejtezték le az iratokat.

A károsultak szerint azonban a vonatkozó szabályzat pont az ellenkezőjét tartalmazza, mint amit a rendőrség állít. A jogszabály úgy rendelkezik, hogy az általuk igényelt adatokat, az ügy lezárása után 3-5 évig őrizni, irattározni kell, és csak utána lehet selejtezni. A Mars téri bontás kapcsán azonban bizonyított, hogy a mai napig büntetőeljárás van folyamatban, ráadásul az utóbbi években több alkalommal folytattak nyomozást, tavaly decembertől pedig a Pest megyei rendőrség is vizsgálódik. Tehát az ügy még ma is tart, nem került lezárásra. Így az iratokat a szegedi rendőrség nem selejtezhette volna le. Sajnos az ilyen húzások nem újak Szegeden, sőt már megszokottá váltak mióta Botka László a város polgármestere.

A dózerolás által nincstelenné tett árusok azért akarták kikérni a dokumentumokat, mert szerintük azokból kiderült volna, hogy ki, hogyan és mikor adott utasítást a dózerolás rendőri biztosítására.

A kereskedők most azt fontolgatják, hogy büntetőfeljelentést tesznek a dokumentumok eltűnése miatt, illetve vizsgálatot kezdeményeznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) is.

A szegedi Mars téri piac ledózerolása miatt jelenleg két büntetőeljárás is folyik, de az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálódik a beruházás kapcsán. Az egyik eljárást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás, költségvetési csalás és hivatali visszaélés gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja, a másik ügyben rongálás gyanújával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jár el.

(SzegedMa, Délmagyar)

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Amerika, London, Párizs

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Kétharmad

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére