Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botkáék átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházásokat hajtanak végre Szegeden

888.hu

2019.08.01. 19:30

Az újszegedi liget és a Partfürdő felújítása után a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése az újabb példája annak, hogy átgondolatlan és szakszerűtlen önkormányzati beruházások zajlanak Szegeden – jelentette ki a Fidesz helyi szervezetének alelnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

Tápai Péter sajtótájékoztatóján elmondta, az egymilliárd forintos fejlesztés három városrészt érint: Tápét, Szőreget és Újszegedet.

Kifejtette: rengeteg lakossági panasz érkezett a kivitelezés kapcsán, az építkezés során előkerteket, több évtizedes fákat tettek tönkre. Noha az érintett utcák többségében 5,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben 12, illetve 24 tonnás teherautókkal szállították az építési anyagot, ami láthatóan károkat is okozott, így többen is kártérítési eljárás indítását fontolgatják. A szélesebb utcákban zárt, a szűk utcákban nyílt csapadékelvezető rendszert építettek ki.

Az alelnök szerint a koncepciótlan beruházást az önkormányzati választások közeledtével föl is gyorsították.

A szakszerűtlenséget jól mutatja a különböző közműépítések összehangolásának hiánya: a csapadékelvezető rendszer kiépítéséhez olyan helyeken nyitottak munkagödröket, ahol az azbesztből készült ívóvízvezetéket is ki kellene cserélni, ez azonban nem történt meg

– tette hozzá.

Tápai Péter emlékeztetett arra, hogy öt-hét évvel ezelőtt fejeződött be a szennyvízcsatorna-építés Szegeden, amikor ezek az utcák szilárd burkolatot kaptak. Ezt tették most tönkre, és komoly a félelem, hogy az első télen használhatatlanná válnak az utak – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére